Lukijat ovat puhuneet: Näin paljon pelidemoja pelataan tänä päivänä

Pelidemoja pelaillaan yhä, vaikkei enää ehkä nini aktiivisesti.

23.5.2022 12:09

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Utelumme koski tuolloin pelidemojen pelaamista ja sitä, miten paljon pelien erilaisille kokeiluversioille löytyy vielä tänä päivänä käyttöä. Näin te vastasitte!

Aktiivisesti pelidemoja ilmoitti pelaavansa vain seitsemän prosenttia vastaajista, mutta 31 prosenttia kertoi niille löytyvän käyttöä myös aina silloin tällöin. Vastaajista reilu neljännes kertoi löytävänsä demoille käyttöä harvemmin, kun taas 36 prosenttia totesi, ettei demot ole juuri ollenkaan osa heidän elämäänsä.

Pelaatko demoja tai muita vastaavanlaisia pelien kokeiluversioita?

Kyllä, aktiivisesti 7 %
 
Aina silloin tällöin 31 %
 
Harvemmin 26 %
 
En koskaan tai juuri ollenkaan 36 %
 

 

Kommenttien puolella vastauksia perusteltiin seuraavasti.

– Ei noita demoja niin aktiivisesti tule kokeiltua tai kaivattua kuin ehkä silloin 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa mutta onhan se kiva ilmaiseksi kokeilla miltä joku peli tuntuu. Tosin Xbox Gamepassin kaltaiset palvelut ovat jo hinta-tarjonta suhteeltaan niin hyviä että moni tuskin osaa demoja kaivata, Balnazzard mietiskeli.

– Iso kyllä! 3DS:n aikoihin tuli latailtua aktiivisesti demoja testiin ja niiden myötä hankittua täysversioita. Switchin kanssa tulee myös demoja testailtua. PC:llä demot tuntuvat olevan harvemmassa (tai ainakin sellaisten pelien mitkä minua kiinnostaa). Etenkin aiemmin pelkällä peliläppärillä pelailtua demot olivat hyvä tapa nähdä pyöriikö joku peli ylipäänsä :D, huomioi JetRam.

– Kyllä nuita ps1 demoja oli mukava pelata lapsena 🙂 Aika multaa muistot nykyään ei oo tarvetta demoille, Hitman 47 tiivistää.

– Ehkä näin aikuisiällä saa ostettua ne pelit mitä haluaakin, kun taas lapsena sitä piti tarkkaan miettiä minkä pelin hommaa taskurahoillaan tai kirjoittaa toivelistaan. Tällöin demot olivat mitä mainioin tapa tutustua peleihin ja löytää ne suosikit. Lisäksi demot tarjosivat hyvää ilmaispelattavaa: mitä siitä vaikka kyseessä oli rajattu kokonaisuus, 9-vuotias kyllä jaksoi niitä vähäisiä kenttiä koluta moneen kertaan. Demot vastasivat siis käytännössä useampaa peliä hyllyssä, muistelee Nelia19.

Lisää kommentteja ja perusteluja voi lukea alkuperäisen kyselyuutisen kommenttiosiosta. Toimitus kiittää kyselyyn vastanneita! Muistakaa osallistua myös tämän viikon kysymykseen.

Lisää luettavaa