Kovaonninen del Toro hylkää videopelit: ”En tahdo pilata kenenkään muun elämää”

Pelialalla kovia kokenut ohjaaja Guillermo del Toro lyö hanskat tiskiin.

14.8.2015 08:06

Pelialalla kovia kokenut elokuvaohjaaja Guillermo del Toro heittää pyyhkeen kehään.

Shacknews-sivustolle antamassaan haastattelussa del Toro kertoo luovuttavansa peliuransa suhteen. Takanaan miehellä on jo kaksi pahasti epäonnistunutta projektia: parin vuoden takainen kauhupeli InSane kaatui julkaisija THQ:n konkurssiin, ja Metal Gear -legenda Hideo Kojiman välirikko Konamin kanssa laittoi kapuloita viime vuonna julkistetun Silent Hillsin rattaisiin.

– Lyöttäydyin yhteen THQ:n kanssa, ja yhtiö kaatui. Laitoin hynttyyt yhteen Kojiman kanssa, ja hän lähti Konamilta. Koska en tahdo pilata kenenkään muun elämää, olen päättänyt olla sekaantumatta videopeleihin enää, del Toro kertoo haastattelussa.

Del Toro myöntää oppineensa kokemuksistaan pelialalla paljon. Erityisesti Kojimaa mies ylistää mestarina, ja vakuuttaa kaksikon olevan edelleen hyviä ystäviä.

– Jatkan häneltä oppimista ystävänä, mutta jos aloitan uuden peliprojektin, kolmas maailmansota saattaa alkaa. Uuden yhteistyökumppanini talo räjähtää, tai jotain sellaista, del Toro vitsailee.

Mies kertoo haastattelussa olevansa edelleen avoin omiin luomuksiinsa perustuvien pelien suhteen. Kehitykseen hän ei kuitenkaan suostu osallistumaan.

– Voin olla luova ja oppia prosessista. Voin puhua kehittäjille ja auttaa heitä pelin luomisessa, mutta osallistua en vain voi, mies toteaa.

Lähde: Shacknews, VG247

Lisää luettavaa