Kehittäjä haastoi 100 Steam-käyttäjää oikeuteen, Valve potki firman ulos palvelustaan

Jo aiemmin pelikriitikko Jim Sterlingin oikeuteen haastanut pelifirma Digital Homicide on lähtenyt jahtaamaan myös Steam-käyttäjiä oikeusteitse.

17.9.2016 22:14

Lukuisista heikkolaatuisista peleistään lähinnä tunnetuksi tullut peliyhtiö Digital Homicide on jälleen vauhdissa. Yhtiö haastoi hiljattain noin sata Steam-käyttäjää oikeuteen syyttäen heitä muun muassa kunnianloukkauksesta sekä panettelusta, ja vaatii näiltä nyt 18 miljoonan dollarin edestä korvauksia.

Studion mukaan Steam-käyttäjät ovat kuuluneet osaksi ”viharyhmää”, joka on Steamissa pyrkinyt kommenteillaan häiritsemään ja tuhoamaan taloudellisesti sekä Digital Homiciden että myös muita kehittäjiä. Oikeushaasteensa yhteydessä Digital Homicide onkin vaatinut, että Valve luovuttaisi kyseisten käyttäjien henkilötiedot eteenpäin oikeuskäsittelyä varten.

Valve on sittemmin poistanut Digital Homiciden Steamista aina näiden pelien myyntisivuja myöten. Medialle antamassaan tiedotteessa Valvelta on kerrottu, että se on lopettanut liiketoiminnan yhtiön kanssa, sillä Digital Homicide oli vihamielinen Steamin asiakkaita kohtaan.

Monet oikeuteen haastetuista Steam-käyttäjistä näyttävät kuuluvat osaksi Steamista löytyvää Digital Homicides -ryhmää (huomaa lopun s-kirjain). Se kuvailee itseään eräänlaiseksi kuluttajien edunvalvontajoukoksi, joka on huolissaan erityisesti Steamin Greenlight-palvelun tasosta.

Tarkemmin Digital Homiciden uusimmasta oikeuskädenväännöstä voi lukea Kotakun artikkelista.

Digital Homicide on sama yhtiö, joka haastoi aikoinaan myös pelikriitikko Jim Sterlingin oikeuteen tämän kritisoitua studiota useasti muun muassa omilla YouTube-videoillaan. Digital Homiciden poppoo vaati Sterlingilta alun alkaen korvauksia 10 miljoonan edestä, mutta Sterlingin mukaan vaatimus on päässyt sen jälkeen nousemaan 15 miljoonaan.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa