Kajaanilainen Critical Force Oy valittiin vuoden 2016 suomalaiseksi pelinkehittäjäksi

Arvovaltainen raati valitsi GameXpo-messuilla vuoden 2016 suomalaisen pelinkehittäjän. Palkinto napsahti kajaanissa majailevalle Critical Force Oy:lle.

7.11.2016 10:45

Kuluneen viikonlopun aikana vietetyillä GameXpo-messuilla myönnettiin Vuoden 2016 suomalainen pelinkehittäjä -palkinto. Arvostetun pystin kävi pokaamassa kajaanilainen Critical Force Oy -pelitalo.

Kilpapelaamista mobiililaitteiden puolelle tuovalla Critical Ops -räiskinnällä mainetta haalinut studio sai taannoin peräti neljän miljoonan euron pääomasijoituksen korealaiselta NHN Entertainmentilta. Vuonna 2010 perustetulla yrityksellä on tällä hetkellä Kajaanin lisäksi toimintaa myös Thaimaassa – onpa toiminnan aloittaminen Koreassakin suunnitteilla.

Tuomariston asiantuntijat totesivat palkinnon perusteluiksi seuraavaa:

– Peliala kehittyy jatkuvasti ja jotkin kehityssuunnat ovat ennalta nähtävissä. Mobiili kilpapelaaminen on yksi ennalta tunnistetuista kehityssuunnista ja sen kasvuun kohdistuu paljon odotuksia. Critical Force on ensimmäisten suomalaisten pelistudioiden joukossa ottanut mobiilin kilpapelaamisen kehittämisen haasteen onnistuneesti vastaan. Critical Ops on herättänyt sekä pelaajien että pelialan sijoittajien huomion. Yrityksenä Critical Force on esimerkki pelikoulutuksen merkityksestä. Suurin osa Critical Forcen työntekijöistä on Kajaanin AMK:n kasvatteja. Yhteistyö pelikoulutuksen kanssa on ollut yrityksen menestymisen kriittinen avaintekijä.

Critical Force Oy on ilmoittanut lahjoittavansa 3000 euron palkintosummansa kokonaisuudessaan Kainuun keskussairaalan synnytysosaston käyttöön. Pelitalon toivomuksena on, että palkintorahoilla autetaan parantamaan äitien ja perheiden viihtyvyyttä osastolla.

Suomen Messusäätiön myöntämä palkinto on päätynyt menneinä vuosina Colossal Orderille, Seriouslylle, Fingersoftille, Supercellille, Aritunesille sekä Roviolle.

Lähde: Messukeskus, Critical Force

Lisää luettavaa