Huhu: Käyttäjänimien muutosmahdollisuus lähestyy hiljalleen PlayStationia

Vihiä PlayStation Networkin käyttäjänimen muutosmahdollisuudesta on saatu ilmoille kehittäjiltä.

4.10.2018 22:24

Mahdollisuus muuttaa käyttäjänimeään vaikuttaisi olevan viimein ainakin hiljalleen hivuttautumassa PlayStation Networkiin. Pitkään kaivatun ominaisuuden lähestymisestä raportoi peliblogi Kotaku, jolle ovat antaneet asiasta viitteitä neljä eri kehittäjälähdettä.

Lähteiden perusteella ainakin moninpelien parissa työskentelevät pelistudiot ovat viimeisten kuukausien aikana tehneet erinäisiä säätöjä ja viilauksia, jotta nämä olisivat valmiita Sonyn uusia suunnitelmia varten.  Varsinkaan vanhempien pelien kanssa kyseessä ei ole ollut välttämättä myöskään mistään pienestä työstä johtuen tavasta, jolla käyttäjänimiä on tähän asti käsitelty PlayStation Networkissa.

Minkäänlaista aikataulua nimenvaihtomahdollisuukselle ei ole heitetty ilmoille. Sony ei ole myöskään kommentoinut huhuja. Se on usein kuitenkin todennut tutkivansa mahdollisuutta, ja viime vuonna Sony-pomo Shawn Layden ilmaisi toivovansa, että seuraavaan PlayStation Experience -yhteisötapahtumana mennessä ominaisuuden perään ei tarvitsisi enää kysellä..

Sopivan harmittavasti Layden ilmoitti aivan vähän aikaa sitten, ettei PlayStation Experiencea järjestetä tänä vuonna.

Nykyinen PlayStation Networkin tunnusjärjestelmä on peruja aina PlayStation 3 -ajoilta asti. Jos esimerkiksi PS3:lla loi siis aikoinaan tunnuksen, jota on sittemmin käyttänyt PlayStation 4:llä, ei käyttäjänimeä ole ollut mahdollista vaihtaa muuten kuin kokonaan uuden käyttäjätilin tekemällä. Pienenä kompromissina Sony on toki tarjonnut sittemmin mahdollisuutta korvata kaverien keskuudessa käyttäjänimensä oikealla nimellään.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa