Isoja lupauksia tekevä Disco Elysium on saanut julkaisupäivän. Uskollista pöytäroolipelimeininkiä videopelin muodossa tavoitteleva etsiväseikkailu päästään kokemaan omakohtaisesti 15. lokakuuta alkaen. kun indiekehittäjä ZA/UM julkaisee sen Windows-koneille.

Roolipelinä Disco Elysium ei painota niinkään toimintaa, vaan keskittyy enemmän oman etsivähahmon luomiseen ja kehittämiseen. Erilaisten päätösten kautta pelattavissa voi olla niin puhtoinen sankarihahmo kuin täysi ihmisraunio, jonka kyky tehdä asioita ja vuorovaikuttaa ihmisten kanssa perustuu niin tälle annettuihin taitoihin, ajatuksiin kuin asusteisiinkin. Pelimaailman ”unohtumattomia” asukkaita voi niin auttaa kuin yrittää manipuloida toisiaan vastaan, ja kerrotaanpa rakastumisenkin olevan yksi monista mahdollisista lopputulemista.

Päällisimpänä tavoitteena Disco Elysiumissa olisi ratkoa rikoksia, mutta tälläkin saralla pelin pitäisi olla varsin avoin pelaajan halujen ja onnistumisten suhteen. Maineen sijaan tavoitella voi vaikkapa rikkauksia, eikä virheiltäkään voi välttämättä aina välttyä.

Julkaisupäivän ohella Disco Elysiumista on saatu tällä viikolla sitä yleisesti esittelevä traileri.

Lisää luettavaa