Homopropagandalaki estää The Sims 4:n Häätarinoita-lisäosan julkaisun Venäjällä

Simit eivät sano 'tahdon' Venäjällä.

10.2.2022 09:05

The Sims 4 -kehittäjä Maxis ja julkaisija EA ovat ilmoittaneet, ettei eilen paljastettua Häätarinoita Game Pack -lisäosaa julkaista Venäjällä.

Häätarinoita tuo tullessaan monenlaisia rakkaustarinoita ja pariskuntia, mukaan lukien samaa sukupuolta olevat Dominiquen ja Camillen, joiden hääkutsu julkaistiin osana lisäosan julkistusta. The Sims -tiimi toteaa kaikenlaisten tarinoiden kertomisen olevan pelin itseisarvo.

Venäjän homopropagandalaki puolestaan kieltää homoseksuaalisuuden edistämisen alaikäisten keskuudessa, jonka vuoksi The Sims 4 sai 18 vuoden ikärajaluokituksen jo vuoden 2014 julkaisussaan. Laki kieltää myös esimerkiksi sanomasta, että homoseksuaaliset suhteet ovat yhdenveroisia heterosuhteiden kanssa.

– Camin ja Domin tarinan laimentaminen olisi merkinnyt tinkimistä niistä arvoista, joiden mukaan elämme. Kunnioitamme jokaisen ihmisen vapautta olla sellainen kuin on, rakastaa ketä tahansa ja kertoa sellaisia tarinoita kuin haluaa, The Sims -tiimi kertoo.

Näistä arvoista halutaan pitää viimeiseen asti kiinni sekä tuomalla esiin että juhlistamalla Dominiquen ja Camillen tyyppisiä rakkaustarinoita. Täten Häätarinoita jätetään julkaisematta Venäjän kaltaisilla alueilla, joissa sisältö vaatisi muutoksia päästäkseen läpi julkaisuseulasta.

Lähde: EA

Lisää luettavaa