Pelaajat äimistelivät, miten ihmeessä Sonyn kotimaa Japani päätyi Helldivers 2:n rajoituslistalle – tässä selitys

SteamDB:n mukaan Helldivers 2 vedettiin myynnistä 177 alueella, joissa PlayStationin verkkopalvelu ei ole saatavilla. Hämmentävästi yksi alueista vaikutti sunnuntaina julkaistun listan perusteella olevan PlayStationin kotimaa Japani.

6.5.2024 08:00
Helldivers 2
Sonyn sittemmin peruma päätös pakollisista PSN-tunnuksista ehti tehdä alkuvuoden hitistä pelaajien vihaisen palautteen välikappaleen. Kuva: Sony Interactive Entertainment

Helldivers 2:n Steam-versio on yhä myynnissä Japanissa, toisin kuin SteamDB:n sunnuntaina X:ssä julkaisema rajoituslista antaa ymmärtää.

Pelimediat ympäri maailmaa uutisoivat sunnuntaina siitä, kuinka Sonyn helmikuussa ilmestynyt hittipeli on vedetty myynnistä yhteensä 177 eri maassa ja alueella, joissa PlayStationin verkkopalvelu PSN ei ole virallisesti saatavilla.

Uutinen itsessään on jo poikkeuksellinen, mutta tarkkasilmäisimmät pelaajat löysivät hylättyjen alueiden listalta jotain vielä erikoisempaa. Mukana on nimittäin PlayStationin ja Sonyn kotimaa Japani.

Eivätkö japanilaiset muka voi käyttää PSN:ää? No tietysti voivat.

Maa on mukana listalla, koska japanilaisille on myynnissä Steamissä aivan oma versionsa pelistä, SteamDB selittää X:ssä. Sunnuntaina julkaistu lista koskee versiota, joka ei ole koskaan ollut saatavilla Japanissa.

Kyseessä ei siis ole listaus sunnuntaina lisätyistä 177 alueesta, vaan ylipäätään lista alueista, joissa kyseistä versiota ei voi ostaa. Uusien alueiden lisäksi joukossa on listalle alusta saakka kuulunut Japani, jonka oma versio on yhä normaalisti kaupan.

Uutinen jatkuu X-julkaisun jälkeen.

Peli on tosin mahdollisesti pian taas myynnissä listan muillakin alueilla, sillä Sony ilmoitti varhain maanantaina X:ssä peruvansa päätöksensä, jonka oletetaan olleen poisvedon taustalla. Yhtiön alkuperäisen linjauksen mukaan Helldivers 2:ta pc:llä pelaavilta olisi vaadittu jatkossa Steam-tunnuksen lisäksi myös PSN-tunnuksen käyttämistä.

Sonyn vaatimus sai pelaajilta täystyrmäyksen, mikä oli yhtiön mukaan lopulta syy koko päätöksen perumiselle. Lue pelaajien reaktioista lisää tästä: Helldivers 2 joutui nyt arviopommituksen kohteeksi – PSN-tilipakko suututti pelaajat

Toinen hämmennystä herättänyt kummallisuus sunnuntain listalla on alue nimeltä ”Unknown country code: XD”. Kyse saattaa olla Dubaista, jonka maakoodi on XD. Varmaa tietoa asiasta ei kuitenkaan ole.

On myös huomionarvoista, että SteamDB ja monet sitä lainanneet mediat kertoivat sunnuntaina, että peli ei olisi enää myynnissä 177 maassa. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä listalla on mukana myös alueita, jotka eivät ole itsenäisiä valtioita. Yksi niistä on esimerkiksi Ahvenanmaa.

Lue lisää Helldivers 2:sta:

Lähde: SteamDB

Lisää luettavaa