Alkuvuoden hittipeli Helldivers 2 murskasi PlayStationin odotukset – yllätysmenestyjä on yksi vuoden isoimmista julkaisuista

Helldivers 2:n arvioidaan ylittäneen jo kahdeksan miljoonan kappaleen myyntiluvut.

17.3.2024 10:30

Helldivers 2 on ollut yksi alkuvuoden suurista yllättäjistä.

PS5:lle ja pc:lle viime kuussa ilmestynyt yhteistyöräiskintä on ollut positiivinen yllätys myös julkaisija PlayStation Studiosille. TD Cowen -yhtiön markkina-analyytikko Doug Creutzin mukaan Helldivers 2 on nimittäin ylittänyt reilusti Sonyn myyntiodotukset.

PlayStation Studios ei ole paljastanut pelin tarkkoja myyntilukuja. Creutz kuitenkin arvioi peliä myydyn todennäköisesti jo kahdeksan miljoonaa kappaletta. Analyytikon mukaan pelin myyntiluvut ovat kasvaneet poikkeuksellisen vahvasti vielä viikkoja julkaisun jälkeenkin, mikä on näkynyt esimerkiksi pelin Steam-pelaajamäärissä. Helldivers 2 näyttääkin vakiinnuttaneen paikkansa pc-alustan kymmenen pelatuimman pelin joukossa. Pelin kerrottiinkin aikaisemmin nousseen PlayStationin tähän saakka menestyksekkäimmäksi pc-julkaisuksi.

Helldivers 2:n suosiota kannattelevat myös säännöllisesti julkaisun jälkeen ilmestyvät sisältöpäivitykset. Kehittäjä Arrowhead Game Studios on tukenut julkaisua lisäämällä peliin uusia tehtäviä, vihollisia ja aseita. Suosion myötä Arrowhead onkin kertonut rekrytoivansa lisää kehittäjiä tukemaan Helldivers 2:n sisällöntuotantoa.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa