Korealainen ilmaisverkkopeli MapleStory 2 on saapumassa länsimaissa tiensä päähän.

Kaksi vuotta täkäläisillä linjoilla keikkunut MMO-peli ei yltänyt samankaltaiseen suosioon kuin 17 vuotta vanha edeltäjänsä, minkä seurauksena julkaisija Nexon on ilmoittanut vetävänsä MapleStory 2:n kansainvälisten palvelimien piuhat irti 25. toukokuuta. Myös Japanin palvelimet sulkeutuvat samaisena päivänä.

– Päätimme lopulta, ettemme voi tarjota palvelua, joka vastaa pelaajien odotuksia. Tutkiessamme pelin nykyistä tilaa ja tulevia suunnitelmia tulimme valitettavasti siihen johtopäätökseen, että olisi hankalaa jatkaa peliä pitkällä tähtäimellä ja pysyä samalla uskollisena niille piirteille, jotka tekivät MapleStory 2:sta sinun MapleStory 2:tesi, virallisessa tiedotteessa todetaan.

Ilmoituksen myötä pelaajilta on nyt evätty mahdollisuus ostaa lisää pelin sisäistä valuuttaa. Mikäli peliä on pelannut julkaisijan oman Nexon Laucher -ohjelman kautta, pelaajille hyvitetään viime vuoden joulukuun 11. päivä jälkeen tehdyt ostokset ohjelman sisäisen NX-valuutan muodossa.

Kaksiulotteisen edeltäjänsä tyylin kolmeen ulottuvuuteen päivittänyt MapleStory 2 on tullut tunnetuksi muun muassa battle royale -tilastaan, Mushking Royalesta. Vaikka loppu on lähellä, pelin tuleville kuukausille luvataan vielä viimeisiä päivityksiä ja tapahtumia.

MapleStory 2 jatkaa eloaan Koreassa ja Kiinassa, jossa peli julkaistiin jo kolmisen vuotta ennen länsimaita.

Lähde: Nexon

Lisää luettavaa