Final Fantasy XIV jatkaa uusien pelaajien houkuttelemista, Euroopan oma datakeskus aukeaa pian

Final Fantasy XIV: A Realm Reborniin on luotu nyt yli viisi miljoonaa käyttäjätiliä. Uutta sisältöä onkin lähitulevaisuudessa luvassa, kuten myös Eurooppaan sijoitettu datakeskus.

25.8.2015 00:39

Tällä viikolla täyteen kahden vuoden ikään yltävä Final Fantasy XIV: A Realm Reborn vaikuttaa keräävän edelleen hyvin kiinnostusta maailmalla. Square Enixin mukaan peliin on rekisteröity nyt kaikkiaan viisi miljoonaa käyttäjätunnusta, kun viime helmikuussa yhtiö juhli vielä neljän miljoonan käyttäjän rajapyykin saavuttamista.

Tietenkään pelin rekisteröityneiden käyttäjien määrä ei kerro vielä sitä, miten paljon aktiivisia tilaajia Final Fantasy XIV:llä parhaillaan on. Square Enix on kuitenkin vahvistanut, ettei paljastettuun lukuun ole otettu mukaan sentään pelin pelkkää trial-versiota varten luotuja tunnuksia.

Oletettavasti tilaajia pelillä kuitenkin vielä riittää, sillä Square Enix valmistelee peliin parhaillaan sen 3.1-päivitystä. Kyseisen päivityksen on vahvistettu sisältävän niin uuden pelin päätarinaa laajentavan kappaleen nimeltä Saint Endalim Scholasticate kuin myös uusia Vanu Vanu -tehtäviä, joiden siivittämänä peli saa pari uutta luolastoa ja uuden 24 hengen raid-kokemuksen. Myös esimerkiksi uusi aseiden päivittämiseen tarkoitettu järjestelmä tekee tuloaan peliin.

Tarkempia tietoja tulevasta päivityksestä voi katsastaa joko Final Fantasy XIV:n foorumeilta tai oheisesta lähes kolme tuntia kestävästä kehittäjävideosta.

Lokakuusta alkaen Final Fantasy XIV saa viimein myös oman datakeskuksensa Eurooppaan. Sen on luonnollisesti määrä sujuvoittaa pelin peluuta vanhalla mantereella. Siirtyminen uuden datakeskuksen käyttöön tulee vaatimaan kuitenkin hieman huoltotoimenpiteitä, mikä voi vaikuttaa lähitulevaisuudessa 3-5 päivän ajan pelin eurooppalaisten palvelimien käyttöön.

Aiemmin kesällä Final Fantasy XIV sai ensimmäisen laajennuksensa nimeltä Heavensward. Pelaaja-lehden katsauksen siitä voi lukaista läpi tästä.

Lähde: Square Enix

Lisää luettavaa