Far Cry 6 on poliittinen peli, täsmentää tarinankerronnan ohjaaja Navid Khavari

Far Cry 6 yrittää vangita modernin vallankumouksen poliittisen monimutkaisuuden kuvitteellisessa kontekstissa.

1.6.2021 08:12

Ubisoftin Navid Khavari selvensi aiempia kommenttejaan Far Cry 6:n poliittisuudesta täsmentämällä, että pelin tarina on kuin onkin poliittinen.

Khavarin mukaan Far Cry 6 ei yritä antaa poliittista lausuntoa Kuubasta, mutta sisältää selkeän yleispätevämmän poliittisen viestin. Far Cry 6:n tarina rakentuu Karibian saarten fasistidiktaattoria vastaan nousseen vallankumouksen ympärille. Khavari toteaakin pelin olevan yksiselitteisesti poliittinen, kuten tarinan modernista vallankumouksesta on oltava.

Far Cry 6:ssa käydään kovia ja merkityksellisiä keskusteluja olosuhteista, jotka johtavat fasismin nousuun kansakunnassa, imperialismin kustannuksista, pakkotyöstä, vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien tarpeesta, LGBTQ+-oikeuksista ja paljosta muusta Karibian kuvitteellisen Yara-saaren yhteydessä, Khavari kirjoittaa lausunnossaan. 

Kehitystiimin kokoonpanossa otettiin huomioon monimuotoisuus ja myös yhteistyökumppanit valittiin siten, että tarinaa voitaisiin kertoa henkilökohtaisista näkökulmista. Pelin esikuvana olleiden alueiden historiaa ja kulttuuria haluttiin kunnioittaa koko prosessin ajan. Ubisoft toi lisäksi mukaan asiantuntijoita ja konsultteja arvioimaan pelin tarinaa kehityksen edetessä.

– Pelaajat löytävät tarinan, joka on näkökulmallisia yrityksiä vangita modernin, nykypäivän vallankumouksen poliittinen monimutkaisuus kuvitteellisessa kontekstissa. Olemme yrittäneet kertoa tarinan, jossa on toimintaa, seikkailua ja sydäntä, mutta joka ei myöskään pelkää kysyä vaikeita kysymyksiä, Khavari kertoo.

Khavari toivoo, että yleisö antaisi tarinan puhua puolestaan ennen kuin sen poliittisista pohdinnoista muodostetaan tiukkoja mielipiteitä.

Lähde: Ubisoft 

Lisää luettavaa