Emulaattorit kuumiksi! Netflixin uudessa Black Mirror -elokuvassa vilahtava peli on oikeasti pelattavissa

Netflixin uuteen Black Mirror -elokuvaan liittyen on löydetty oikeasti pelattavissa oleva ZX Spectrum -peli.

30.12.2018 06:13

Netflixiin perjantaina saapunut elokuva Black Mirror: Bandersnatch on ottanut enemmän irti peliaiheisista teemoistaan kuin aluksi saattoi odottaa. Sen lisäksi, että leffa kertoo 80-luvulla elävästä pelinkehittäjästä ja tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa tarinan etenemiseen, on yksi siinä vilahtavista peleistä osoittautunut myös oikeaksi pelattavissa olevaksi teokseksi.

Peli on Nohzdyve ja se on mahdollista ladata koneelleen elokuvan fiktiivistä Tuckersoft-yhtiötä varten tehdyltä nettisivulta. Erityisen erikoisen tapauksen siitä tekee se, että se on kehitetty toimimaan varta vasten vanhalla brittiläisellä ZX Spectrum -tietokoneella. Mikäli sitä haluaa kokeilla siis modernimmalla laitteistolla, täytyy pelaaminen tehdä ZX Spectrum -emulaattorin voimin.

Nohzdyvelle omistetun tuotesivun ja latausnappulan löytää tästä. Jossain tapauksissa sivu ei tosin tunnu näyttäytyvän kaikille, vaan ohjautuu vain Tuckersoftin historiasivulle. Mikäli näin käy, on tässä suora latauslinkki peliin.

Tuckersoftin nettisivuihin kannattaa tutustua toki muutenkin, mikäli Black Mirror -sarjaa sattuu fanittamaan. Sisuksissaan se pitää nimittäin useampiakin viittauksia sarjaan.

Lähde: Tuckersoft.net, Gizmodo

Lisää luettavaa