Electronic Arts taistelee pelaajien mikromaksuväsymystä vastaan

Electronic Arts uskoo mikromaksujen olevan hyväksi kauppojen molemmille osapuolille.

18.11.2015 08:52

Electronic Arts uskoo mikromaksujen olevan hyväksi niin peliteollisuudelle kuin pelaajillekin.

Yhtiön talouspäällikkö Blake Jorgensen puhui mikromaksumallien puolesta intohimoiseen sävyyn taannoisessa UBS Global Technology Conference -tapahtumassa San Franciscossa. Jorgensenin mukaan mikromaksuin pystytään tukemaan uudenlaisia pelimuotoja ja palveluita, jotka pitävät pelaajat kiinni ostamissaan tuotteissa aikaisempaa kauemmin. Tiiviimmästä ja antoisammasta suhteesta hyötyvät miehen mukaan siis sekä studio että kuluttaja.

– Miten voisimme pitää kuluttajan kiinnostusta yllä mahdollisimman pitkään? Ennen vanhaan pelaajat viihtyivät Maddenin parissa pari kuukautta ja lopettivat. Kun Super Bowl loppui, he katosivat kokonaan. Nyt Ultimate Team pitää heidät kiinni pelissä 12 kuukautta, aina seuraavan kauden alkuun, Jorgensen selvensi rapakon takana naurettavan suosittua Madden NFL:ää esimerkkinä käyttäen.

Jorgensenin sanoin kaikki EA:n mikromaksut ja tilauspalvelut palvelevat samaa tarkoitusta: yhtiö pyrkii lisäämään niillä peliensä arvoa ja käyttöikää. Mies kuitenkin myöntää, ettei mikromaksuilla ole pelaajien keskuudessa valtavan hyvää mainetta.

– Kuluttajat alkavat väsyä siihen tunteeseen, että heitä riistetään jatkuvasti. Jotkut mobiilipelit eivät anna pitää hauskaa, jos siitä ei maksa. Me yritämme keksiä uusia maksumalleja, jotka helpottaisivat väsymystä, Jorgensen pohti lavalla.

Lähde: GameSpot

Lisää luettavaa