EA sulki Star Wars -studion, koska yksinpelit eivät kiinnosta pelaajia – ”silta on katkaistava, jos sillä ei voi tehdä paljon rahaa”

EA:n talouspäällikkö kertoo tylyn näkemyksensä Visceral Gamesin sulkemisesta ja sen Star Wars -yksinpeliin tehtävistä muutoksista.

29.11.2017 17:50

Pelijulkaisija EA ei enää usko perinteisten yksinpelien vetovoimaan, tuore raportti vahvistaa.

Pelijätti ilmoitti viime kuussa sulkevansa Dead Space– ja Dante’s Inferno -yksinpeleistä parhaiten tunnetun Visceral Games -studionsa. Samalla sen työstämä tarinavetoinen ja suoraviivaisempi Star Wars -seikkailupeli siirrettiin projektissa avustaneen EA Vancouver -studion harteille, joka muovaa projektista laajemman kokonaisuuden.

EA:n talouspäällikkö Blake Jorgensen kertoi hiljattain sijoittajille järjestetyssä tilaisuudessa Visceral Gamesin sulkemisen olevan seurausta siitä, etteivät pelaajat pidä suoraviivaisemmista tarinavetoisista seikkailuista yhtä paljon kuin ennen vanhaan. Tämän takia studion ylläpito ei ollut taloudellisesti kannattavaa.

– Arvioidessamme pelin kannattavuutta, näytti enenevissä määrin siltä, että pelistä oli muovautumassa lineaarisempi kokemus, joista pelaajat eivät nykyisin pidä yhtä paljon kuin viisi tai kymmenen vuotta sitten, Jorgensen kertoi.

Visceralin Star Wars -yksinpeli pyrki Jorgensenin mukaan tekemään suuria ja vallankumouksellisia asioita, mutta projektin ottamaa suuntaa ja studion ylläpitoa ei pidetty taloudellisesti kannattavana. Ilmeisesti Visceralilla oli myös ongelmia kehitystyössä, sillä studion henkilöstömäärä oli pienentynyt viimeisten vuosien aikana. Tämän takia studio alkujaankin tarvitsi kehitystukea EA Vancouverilta ja EA Motivelta.

Jorgensen totesi EA:n pyrkivän puuttumaan ongelmiin mahdollisimman varhaisesssa vaiheessa kehitystä, mutta Visceralin Star Wars -yksinpelin annettiin edetä hieman tavanomaista pidemmälle. Lopulta pelijätin oli ”katkaistava silta tajutessaan, ettei tehdyillä asioilla voi tehdä paljon rahaa.”

Visceralin kehittämästä pelistä tiedettiin loppujen lopuksi varsin vähän yksityiskohtia. Siitä nähtiin E3 2016 -pelimessuilla 15 sekunnin verran pelikuvaa, jonka voi katsastaa ohesta. Uuden studion ja suunnan myötä pelin ei odoteta valmistuvan vielä reiluun toviin.

Lähde: DualShockers, VG247

Lisää luettavaa