Duke Nukem 3D -säveltäjä haastoi Gearbox Softwaren, Randy Pitchfordin ja Valven oikeuteen

Duke Nukem 3D -säveltäjä hakee korvauksia työstään oikeusteitse.

30.9.2019 08:57

Säveltäjä Bobby Prince on haastanut Gearbox Softwaren, Gearboxin toimitusjohtaja Randy Pitchfordin sekä Valven oikeuteen.

Doom-, Wolfenstein 3D– ja Duke Nukem 3D -pelimusiikkia säveltäneen Princen mukaan Gearbox on käyttänyt hänen musiikkiaan ilman lupaa vuonna 2016 julkaistussa Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tourissa. Kanteen mukaan Prince antoi kehittäjä Apogeelle oikeuden käyttää sävellyksiään Duke Nukem 3D:ssä dollarin korvauksella myytyä kappaletta kohtaan. Gearbox Software hankki Duke Nukem -pelisarjan oikeudet Apogeelta vuonna 2010, mutta Princen mukaan yhtiöllä ei ollut oikeutta käyttää hänen musiikkiaan.

Princen mukaan Gearbox ei missään vaiheessa ollut yhteydessä häneen musiikkinsa käytöstä. Hän kuitenkin kertoo olleensa asiasta yhteydessä Pitchfordiin, joka oli luvannut hoitaa asian. Prince ei kuitenkaan saanut korvauksia lupauksista huolimatta. Säveltäjä oli lisäksi pyytänyt Valvea lopettamaan Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tourin jakelun Steamissa musiikin luvattoman käytön vuoksi. Valve ei kuitenkaan reagoinut pyyntöihin. Gearboxilla, Randy Pitchfordilla ja Valvella on 21 päivää aikaa vastata kanteessa esitettyihin syytöksiin.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa