Pelaajat lyttäävät uuden Dragon Agen trailerin – ”Joko kuolet dragon agena tai elät riittävän pitkään muuttuaksesi fortniteksi”

Osa pitää yllä toivoa siitä, että Bioware ei ole käyttänyt varsinaisessa pelissä samaa tyyliä kuin trailerilla.

10.6.2024 16:00

Biowaren Dragon Age: The Veilguard -roolipelin sunnuntaina julkaistu traileri on saanut pelaajilta nuivan vastaanoton. Selvästi suurin osa traileria käsittelevistä tykätyimmistä kommenteista on negatiivisia niin Youtubessa, Redditissä kuin X:ssä.

Palautteen perusteella pelaajat ovat pettyneitä erityisesti trailerin visuaaliseen tyyliin ja grafiikoihin, joita monet pitävät kommenteissaan liian sarjakuvamaisina. Kritiikkiä saa myös kauttaaltaan turhan kepeäksi kuvailtava tunnelma. Trailerin, joka ei sisällä lainkaan varsinaista pelikuvaa, voi katsoa tämän uutisen lopusta.

– Miten päädyimme synkästä fantasiasta lauantaiaamun piirrettyihin? lauotaan esimerkiksi yhdessä suosituimmista kommenteista Youtubessa.

Traileri on herättänyt osassa pelaajista epämieluisia mielleyhtymiä muun muassa Fortniteen, Overwatchiin ja Avengers-elokuviin.

– En todellakaan odottanut tällaista tyyliä. Muistuttaa minua niistä ”hero shootereista”, jotka yrittivät kopioida Overwatchia vuosia sitten, eräs Redditin käyttäjä kirjoittaa.

– Joko kuolet dragon agena tai elät riittävän pitkään muuttuaksesi fortniteksi, Youtubessa puolestaan hassutellaan.

Dragon Agen ei kuulu näyttää tältä, sanoo taas yksi X-käyttäjä alla olevassa viestissään. Uutinen jatkuu X-postauksen jälkeen.

X:ssä on saanut suosiota kuitenkin myös näkemys, jonka mukaan pelisarjalla ei ole koskaan ollutkaan mitään yhtenäistä visuaalista identiteettiä. Pitää paikkansa, että ainakin sarjan toinen osa Dragon Age II erosi tyyliltään huomattavasti sarjan ensimmäisestä osasta.

Kaikki pettyneet pelaajat eivät ole vielä lannistuneet kokonaan. Osa toivoo, että kyse on vain traileria varten tehdystä tyylivalinnasta ja varsinainen peli näyttää erilaiselta.

Asian selviämistä ei tarvitse odottaa kauan, sillä Bioware on luvannut esitellä varsinaista pelikuvaa jo huomenna tiistaina 11. kesäkuuta.

Lue pelikuvavideon saamasta vastaanotosta tästä: Pelikuva pehmitti pelaajien palautteen Dragon Agen ulkoasusta – mutta nyt ilmoilla on uusi huoli

Dragon Age: The Veilguardin on määrä ilmestyä kuluvan vuoden syksynä pc:lle, Playstation 5:lle ja nykyisille Xboxeille. Peli tunnettiin aiemmin nimellä Dragon Age: Dreadwolf.

Sarjan edellinen osa Dragon Age: Inquisition julkaistiin lähes 10 vuotta sitten vuonna 2014.

Lisää luettavaa