Assassin’s Creed Odysseyn kritiikkiä kerännyt lisäsisältö saa viilauksia

Ubisoft on hiomassa Assassin's Creed Odysseyn

25.2.2019 20:55

Ubisoft on tekemässä muutoksia Assassin’s Creed Odysseyn Shadow Heritage -lisäsisältöön sen saaman kritiikin jälkeen.

Pelin yhteisövastaava on vahvistanut, että tulossa on muutoksia lisäsisältöseikkailun välinäytöksiin ja dialogiin, jotka heijastavat paremmin pelaajien halua ei-romanttisen juonikuvion seuraamiseen. Tähän asti lisäsisältö on herättänyt harmistusta sillä, että se käytännössä pakottaa pelaajan päähahmon suhteeseen toisen keskeisen juonihenkilön kanssa antamatta kunnolla vaikuttaa tapahtumaan. Siihen asti peli on antanut pelaajien kevytmuotoisesti valita, keitä kohtaan heidän hahmonsa osoittaa kiinnostusta. Ubisoft oli jopa viime vuonna ennen pääpelin julkaisua korostanut Entertainment Weekly -lehden haastattelussa, miten se ei halua ajaa pelaajaa romanttisiin tilanteisiin, joita he eivät näe heille itselleen sopivina.

Myös tapahtumaan liittyvä ”Growing Up” -saavutus nimetään uudelleen ja Shadow Heritagea seuraavan Bloodline-episodin katsotaan huomioivan paremmin pelaajien tekemiä valintoja.

Alunperin Ubisoft ei ollut aikeissa muuttaa jo julkaistua sisältöä, vaan keskittyä siihen, että seuraava lisäsisältö antaisi pelaajille enemmän vapauksia vaikuttaa tapahtumaan. Jo tuolloin pelin luova ohjaaja Jonathan Dumont kuitenkin myösi, että tapahtuma oli toteutettu huonosti, eivätkä kehittäjät onnistuneet kunnolla välittämään pelaajille siinä käsiteltyjä motivaatioita, kuten mahdollista utilitaristista näkökulmaa lisääntymiseen.

Sekä Shadow Heritage että Bloodline ovat osa Assassin’s Creed Odysseyn kolmiosaista Legacy of the First Blade -kampanjaa. Vielä Bloodlinesin jälkeen siitä on jäljellä vielä kaksi episodia. Myöhemmin tänä vuonna tulossa on vielä myös toinen vastaavanlainen maksullinen kampanja The Fate of Atlantis. Myös ilmaista sisältöä on sadellut näiden maksullisten episodien väleillä.

Lähde: Ubisoft, Kotaku

Lisää luettavaa