Bank of American analyytikko Michael L. Savner tarjoilee GameDaily.bizin mukaan Sonylle ja PlayStation 3:lle vain huonoja vaihtoehtoja tulevaisuuden kannalta. Loppukesäksi huhuttu sadan dollarin hinnanalennus olisi ensinnäkin liian pieni ja tulisi toiseksi liian myöhään, eikä luultavasti onnistuisi piristämään PS3:n myyntilukuja. Suurempi alennus taas toisi liikaa tappioita.

”Analyysimme perusteella voi sanoa, että sadan dollarin hinnanalennuksen jälkeenkin PS3-konsolin ja perustarvikkeiden kokonaishinta olisi noin 2025 prosenttia korkeampi kuin Xbox 360:n, eikä tässä edes huomioida mahdollisuutta, että Microsoftkin voi laskea laitteensa hintaa”, Savner toteaa. PS3:n merkittävien yksinoikeuspelien vähäinen määrä pahentaa ongelmaa.

Savner luetteli virheet, joiden takia Sony on nyt tukalassa tilanteessa: kuluttajat ovat hintatietoisempia kuin oletettiin, konsolin hintaa nostava Blu-ray ei kiinnosta riittävästi ja innostavia, eksklusiivisia julkaisupelejä ei ollut tarpeeksi.

Sadan dollarin hinnanalennus ei siis Savnerin mielestä riitä, mutta sitä suurempi ale ei ole luultava: ”Sony voisi laskea hintaa 150200 dollarilla, mutta se on mielestämme epätodennäköistä, sillä arviomme perusteella 599 dollarin hintaisenakin jokainen konsoli tuo yhtiölle noin 200 dollaria tappiota.”

Lisää luettavaa