Alkuperäinen Half-Life päivittyi ensimmäistä kertaa vuosiin

Pian jo 19 vuotta vanha Half-Life toimii taas aina vain paremmin. Peli sai nimittäin ensimmäisen päivityksensä vuosiin.

11.7.2017 22:02

Alkuperäisen Half-Life-räiskinnän kehitys ei näytä olevan täysin ohi vielä 18 vuodenkaan iässä. Tällä viikolla Valve julkaisi peliin nimittäin täysin uuden päivityksen, joka näyttäisi olevan ensimmäinen sitten vuoden 2013.

Mitäkö päivitys sitten tekee pelille? No lähinnä viilaa sen toimivuutta. Pelin Steam-sivujen mukaan Half-Lifesta on sen voimin korjattu muutamia pelaajien raportoimia aukkoja, joilla peli on ollut mahdollista kaataa. Kaatamiskeinoja ovat olleet esimerkiksi tietynlaisten konsolikomentojen ja muokattujen tiedostojen käyttö sekä kertakäyttöisten varusteiden nopea vaihtaminen pelaamisen yhteydessä.

Ykkös-Half-Lifen lisäksi vastaava päivitys on ilmestynyt toki myös muutamiin muihin samaan pelimoottoriin nojaaviin peleihin ja laajennuksiin, kuten Half-Life: Opposing Forceen ja Counter-Strike 1.6:een. On silti kuitenkin mielenkiintoista huomata, että näinkin vanhoille peleille annetaan vielä tällaistakin huomiota.

Kuluva vuosi on ollut noin muutenkin yllättävän tapahtumarikas ensimmäiselle Half-Lifelle. Vasta aiemmin toukokuussa saksalaiset saivat pelistä ensimmäistä kertaa virallisesti sen sensuroimattoman version.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa