Toimituksen kuulumiset: Lehden taustalla pyörivät pyörät

Toimituksen kesäblogisarjassa vakavailmeinen Kaitila kertoo hieman työstään. Unohtamatta tietenkään lempiharrastustaan, toimiston muuttamista.

19.6.2015 12:36

Vieläkö muistatte Pelaajan toimituksen blogin huippuvuodet? Tämän kesän projekti Pelaajalehti.comissa on elvyttää vanha perinne koko köörin voimin: luvassa on enemmän tai vähemmän laadukasta tekstiä kultakin jäseneltä vuoroviikoin mitä moninaisemmista aiheista.

Tähän on tultu, kesätuuraaja Johanna pomotti kirjoittamaan blogin. No, Arvekarin ollessa E3:ssa ja Huttusen ja Pyykkösen viimeistellessä ennen juhannusta painoon menevää Pelaajaa, minä kieltämättä olen helppo kohde. Johanna kannusti kertomaan enemmän arkisista asioista, sillä ne kuulemma porukkaa kiinnostavat. Hämärästi muistaisin joskus blogahtaneeni harmaasta arjestani, mutta kaipa siitä voisi taas jotain kertoa.

Aloitin vuonna 2008 Pelaajassa toimituspäällikkönä, mikä oli ehkä glorifioitu nimitys toimitussihteerille. Tilasin freelancereilta jutut, huolehdin että ne tulevat aikataulussa sisään, laitoin penseää viestiä jos eivät tulleet ja sitten laitoin jutut oikolukijalle. Huolehdin myös pelilaitteistojen kunnosta sekä juoksevista asioista, kaikenlaista mitä nyt tuoreelle työntekijälle haluttiin sysätä.

Sittemmin vastuuta on tullut aika paljonkin lisää ja pitkälti pyöritänkin H-Townissa melkein kaikkea kulissientakaist, siis noiden aikaisempien lehden valmistumiseen liittyvien toimien lisäksi. Paras tapahan sitouttaa työntekijää ei ole tarjota sille lisää rahaa, vaan antaa sille komeampi titteli. Vuosien varrella lisääntynyt vastuu mahdollistaisi minun painaa käyntikorttiini esimerkiksi hallintojohtaja, varatoimitusjohtaja tai COO – tuolla viimeiseksi mainitulla nyt mennään. Olen tainnut sanoa tämän aiemminkin, mutta työni on hyvin pitkälti sellaista jota muut eivät huomaa niin kauan kuin hoidan sen hyvin. Jos sitä ei hoida hyvin, se kyllä huomataan!

Voisin myös hyvin olla H-Townin virallinen muuttovastaava, sillä kuukausi sitten tuli suoritettua vaatimattomasti viides toimistomuutto kuuden vuoden sisään. Muuttohan on paljon muutakin kuin tavaroiden laatikkoon pakkaamista ja muuttofirman paikalle kutsumista – checklist on melkoinen, jotta firman toiminnassa ei tapahtuisi suurempia taukoja. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta kieltämättä aika rutiinilla alkavat muutot sujumaan. Muuttofirmallekin toki pitää kiitosta antaa, saivat Titanfall Collector’s Edition –titaanini ehjänä uudelle toimistolle!

Suurin osa toimituksesta jää lomalle nyt juhannuksesta, itse pyörittelen vielä pyöriä kesäkuun loppuun asti. Toivottavasti kelitkin hieman lämpenevät siihen mennessä. Hyvää juhannusta ja hyvää kesää kaikille Pelaajan ja Pelaajalehti.comin lukijoille!

P.S. Kommenttikenttään voi kernaasti jättää minulle suoraan osoitettuja kysymyksiä, jos sellaisia päässä liikkuu. Ei tarvitse liittyä blogin aiheisiin, aina kun en Pelaajacastin Kysy Pelaajalta -osiossakaan voi läsnä olla.

Janne Kaitila

Lisää luettavaa