Tervetuloa uudistuneeseen Pelaajalehti.comiin!

Pelaajalehti.com on uudistunut! Sivuston päätoimittaja Ville Arvekari taustoittaa blogissaan muutosta ja pui myös verkkosisällön tulevia kuvioita.

17.10.2017 00:02

Tervetuloa Pelaajan uudistuneelle sivustolle! Toivomme, että pidät näkemästäsi.

Pelaajan toimituksessa on veikkailtu jo melkoinen tovi, kumpi ehtii valmistua ensin – länsimetro vai uudistunut Pelaajalehti.com. Ehdimme ihmisten ilmoille ensimmäisenä, vaikkakin hiuksenhienosti. Ja mikä parasta, vieläpä Pelaajan 15-vuotisnumeron yhteyteen!

Vaikka uusi sivusto on monien kommellusten jälkeen vihdoin julki, kaikki ei ole vielä täysin valmista. Hiomista ja jatkokehitystä on tiedossa hamaan tulevaisuuteen asti, ja odotamme sivuston muuttuvan ja elävän niin lukijoiden kuin toimituksenkin tarpeiden mukaisesti.

Teille lukijoille uudistuneessa Pelaajalehti.comissa on näin julkaisuvaiheessa hyvin pitkälti kyse visuaalisesta uudistuksesta. Halusimme sivuston yleisilmeen olevan lähempänä itse lehden ulkoasua, mutta sitäkin tärkeämpää oli saada sivuston rakenne selkeämmäksi. Edellisen version antiikkinen ja kankea luonne piti huolen siitä, että arvostelut, artikkelit, videot, podcastit ja blogit hautautuivat liikaa perusuutisoinnin sekaan. Tämän korjaaminen oli elintärkeää, koska pyrimme luomaan entistä monipuolisemmin verkkosisältöä.

Toimituksen jäsenille ja avustajille uudistus on lukijoitakin merkittävämpi, sillä nykyaikaisempien työkalujen avulla sisällön tekeminen ja jakaminen yksinkertaistuu. Se antaa meille paremmat mahdollisuudet keskittyä oleelliseen eli sisällönluomiseen. 

Monipuolisuus on silti huomattava haaste pienelle ja resursseiltaan rajalliselle kotimaiselle pelimedialle, jonka on huolehdittava toimeentulostaan ja tekemänsä sisällön kannattavuudesta. Lehdet ovat edelleen päätulonlähteemme, koska tavanomainen verkkokävijä on harvemmin valmis maksamaan sisällöstä tai katsomaan mainoksia. Se on oravanpyörämäinen yhtälö. Olisimmekin siis erittäin kiitollisia, mikäli nyt ja jatkossa tekisit mainoksenesto-ohjelmistossa sen harvinaislaatuisen poikkeuksen Pelaajalehti.comin kohdalla.

Nykyinen mediakenttä ja vaativan lukijakunnan odotukset ilmaisen sisällön suhteen ovat kuitenkin haaste, johon tartumme – kuten aina – rakkaudesta videopeleihin.

Ville Arvekari
Pelaajalehti.com -sivuston päätoimittaja

Lisää luettavaa