Satunnaisia ajatuksia viikkojen varrelta

Ville Arvekari summaa viime viikkojen mielenkiintoisia viihdetapahtumia tajunnanvirtatyylillä.

8.10.2012 09:39

1) Muuttaminen on aika raskasta. Maisemanvaihdos on aina ihan mukava juttu, mutta laatikoiden pakkaaminen ja purkaminen ei. Toisaalta kiva nähdä, miten uudet toimitilat hakevat muotoaan.

2) Adele esittää uusimman Bond-rainan, eli Skyfallin, tunnarin. Neitokaisen ääni sopinee klassisempaan Bond-meininkiin. Toivottavasti kappaleessa ja itse leffassakin olisi sitä klasssempaa otetta kuin Daniel Craigin aiemmissa Bondeissa.

Kuuntelen yleensä aina Bond-tunnarit hyvissä ajoin ennen elokuvan näkemistä, mutta tällä kertaa yritän tehdä poikkeuksen välttelemällä kappaleen kuulemista ennen kuin kun istun leffateatterissa katsomassa itse leffaa. Tässä on vajaa kuukausi aikaa, joten se saattaisi ehkä jopa onnistua.

3) Tokyo Game Show’sta ei tapansa mukaan tullut niitä suuria julkistuksia, mutta oli ihan mukavaa nähdä trailereita ja pelikuvaa monista kiintoisista jatko-osista. Ace Attorney: Phoenix Wright 5, Yakuza 5, Metal Gear Rising: Revengeance ja Professor Layton vs. Ace Attorney.

Harmi, ettei Bayonetta 2:sta vielä saatu muita maistiaisia kuin teaser-traileri. Itse olisin kyllä ehkä mieluummin halunnut nähdä Platinumilta Vanquish 2:n, mutta Bayonettakin kelpaa erinomaisesti. Samapa se, mille konsolille peli julkaistaan, kunhan se on hyvä.

4) Metal Gear Solid: Ground Zeroes… Totta kai olen innoissani uudesta isoille konsoleille julkaistavasta Metal Gearista, mutta tarinallisesti Metal Gear on menettänyt jo otettaan ja kiinnostavuuttaan. Sijoittuuhan peli keskelle saagaa, joten tulevat tapahtumat ovat jo melko itsestäänselvää, minkä myötä spekuloitavaa on melko vähän. 
Onhan tässä sitä ennen vuorossa Metal Gear Rising, jossa tuntuisi nähdyn materiaalin perusteella olevan ainakin tarinallisesti enemmän jatkoa Metal Gear Solid 2:lle kuin Metal Gear Solid 4 oli.

5) PelaajaHD:ssa oli tarkoitus tehdä GameCube-tribuutit enemmänkin samaan tyyliin kuin taannoiset SNES-videot, mutta 3d-peleihin uppoutuminen vaatii enemmän aikaa kuin 2d-pelien, joten päädyttiin nykyratkaisuun, että jokaiselle pelille oma video. Se kuitenkin vähensi käsiteltävien pelien määrää, mutta ei se tarkoita, että poissuljettaisiin vanhoihin peleihin palaamista ihan huvin vuoksi.

Videoita varten kaivelin pelejä omasta hyllystäni ja tajusin, kuinka paljon hienoja pelejä Cubella onkaan. Tekee ihan mieli palata pelaamaan lukuisia pelejä ihan ajan kanssa, mutta uuttakin peliä pukkaa koko ajan. Toisaalta on hyllyssä jokusia Cube-pelejä, joihin ei ole ehtinyt uppoutumaan kunnolla tai ylipäätänsä ollenkaan. Olisipa joku kunnon tekosyy palata niiden pariin.

6) En itse ole lämmennyt Darksiders II:lle yhtä paljon kuin Huttunen, vaikka ihan mukavasta pelistä onkin kyse. Zelda-kaava toimii vain huomattavasti paremmin Zeldana, vaikka Skyward Sword olikin mielestäni askel väärään suuntaan Ocarina of Timesta ja Twilight Princessista. Darksiders II:n samankaltaisuus on kuitenkin herättänyt jo haaveet, että Wii U:n Zelda julkistettaisiin mahdollisimman pian.

7) Dead or Alive ja Dead or Alive 2 iskivät kovaa ja korkealta aikoinaan. Kolmatta osaa en ikinä pelannut, kun taas neljäs osa ei iskenyt. Siksi onkin ollut mukavaa huomata, että Dead or Alive 5 on  lähempänä kahta ensimmäistä osaa.

Ja nyt takaisin seuraavan Pelaaja-lehden kimppuun…

Lisää luettavaa