Oikea mielipide: Olet todennäköisesti väärässä Borderlands 3:sta

Viikonlopun blogissaan Johanna kertoo, miksei Borderlands 3:sta voi vielä muodostaa minkäänlaista mielipidettä.

30.3.2019 10:10
Viisi vuotta työn alla ollut Borderlands 3 on viimein paljastunut. Räiskintäpelisarjalla on aina ollut hyvin omintakeinen ja helposti tunnistettava ilme, ja piirulleen samaa tavaraa on tarjolla myös uudella julkistustrailerilla. 
 
Kuten arvata saattaa, on julkistuksen yllätyksettömyys jakanut mielipiteitä verkossa. Osa on huolissaan siitä, ettei pitkä odotus ole johtanut suhteessa tarpeeksi suuriin muutoksiin vanhassa tutussa kuviossa. Borderlands 2:n jälkeen päivänvalon on nähnyt esimerkiksi yhteispeliräiskintöjen kiistelty kuningas Destiny, jonka ominaispiirteisiin moni lajityypin suurkuluttaja on tässä vaiheessa jo kiintynyt. 
 
Kolikon vastapuolta edustavat ne, jotka ovat jo ensitrailerin perusteella varmoja pelin ylivertaisuudesta. Tutussa ja turvallisessa on kieltämättä aina puolensa. Pelaajalehti.comin kommenttiosiossa todettiin trailerin tuntuvan kotiinpaluulta, ja sitä se varmasti onkin monelle uutta Borderlandsia odottaneelle fanille. 
 
Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että molemmat osapuolet lienevät tässä vaiheessa väärässä pelistä. Se ei ole vielä saanut virallista julkaisupäivää, eikä siitä neliminuuttisen trailerin lisäksi tiedetä vielä juuri mitään. Kiveen kirjoitettujen johtopäätösten tekeminen suuntaan tai toiseen on näin varhaisessa vaiheessa sulaa hulluutta.
 
En varsinaisesti väitä, etteikö mielipiteitä saisi tässä vaiheessa jo muodostaa, mutta en itse näe päätä enkä häntää asiasta kiihtymisessä. Kirjoitin Pelaajaan aiemmin tällä viikolla Top 5 -listan harhaanjohtavista trailereista, ja jutusta jäi tilanpuutteen vuoksi pois niin monta hyvää esimerkkiä, etten niiden valossa voi kenties enää koskaan luottaa yhteenkään pelijulkistukseen. Muistatko itse vielä höyryäväksi jätteeksi paljastuneen Aliens: Colonial Marinesin mahtavan elokuvamaisen trailerin
 
Leffafaneja kohautti aiemmin tänä vuonna arvostelupalvelu Rotten Tomatoesin päätös viedä käyttäjiltään mahdollisuuden arvostella elokuvia ennakkoon. Vastaavaa ominaisuutta ei pelaajien suosimassa Metacriticissä kaikeksi onneksi edes ole, enkä näe moiselle minkäänlaista tarvetta. Olitpa muutaman minuutin trailerin perusteella mitä mieltä tahansa, ehtii peli todistaa ennakkoluulosi mitä todennäköisimmin vääriksi vielä monta kertaa julkaisupäivään mennessä.
 
Johanna Puustinen

Lisää luettavaa