Käyttäjäblogi: Tervehdys Pelaajan yhteisöstä!

Pelaajan yhteisön käyttäjäblogit starttaa aktiivikäyttäjä Demppa. Miittejä ja isällistä peliopetusta luvassa.

2.10.2012 20:09

Nyt kun on meille taviksillekin aukaistu taivaan portit ja pääsee vihdoin jakamaan ilosanomaa suuremmalle yleisölle, astun minä estradille huutelemaan tästä hienosta yhteisöstä sekä vähän roolipeleistä ja isyydestä. Nimimerkillä Demppa on tullut kirjoiteltua tässä yhteisössämme vuodesta 2007 (Grim Reaper 2004-2007), mutta säästän lukijan turhilta esittelyiltä ja ohjaan teidät Itsensä Esittely -ketjuun boardien puolelle, mikäli kiinnostaa tietää taustojani.

Silloin kun 2004 boardeille rekisteröidyin, olin enemmän kiinnostunut miiteistä joita yhteisö alkoi järjestämään. Osallistuinkin boardilaisten ensimmäiseen miittiin Tamperella, jossa mukana olivat ainakin Sylp, Tuulisti/Joy, Thranduil, Superior/Ephram ja Pelaajan puolelta Lassi. Päästiin jopa lehteenkin (Heinäkuu 2004)! Nyt kun itselleni on tullut enemmän ikää ja itsevarmuutta niin olen koittanut saada itsekin miittejä aluille.

Ainakin yksi onnistunut tapaus on ollut, kun käytiin boardilaisten kanssa koputtamassa Pelaajan edellisen toimiston ovea. On hienoa, että pääsee tutustumaan ihmisiin nimimerkkien takana ja se asia on tullut minulle aina vain tärkeämmäksi tässä internetin trollimaailmassa, jossa ihmiset puhuvat vähän liikaa mitä sylki suuhun tuo. Janne Kaitilan, eli finngamerin tasolle en sentään ole vielä miittijärjestelyissä päässyt, sillä se on lähes mahdottomuus että kutsuisin ryhmän ihmisiä käymään luonani pienen tilan ja vähäisten pelikoneiden takia. Ja kun 2,5 vuotias poika pyörii jaloissa niin voisi olla vaikeaa keskittyä. Kenties joku päivä kun tuntee paremmin boardilaisia niin pari tyyppiä voisi kylään kutsua..

Viimeisin miitti, vasemmalta oikealle; Kakkuonhyvaa, Valkoinenleijona, Airus, minä ja ZaleraFF. Kiitos kaikille!

Vuosi sitten aloin kaipailemaan enemmän yhteyttä boardilaisiin ja kun intiimimmät miitit olivat mahdottomuus omalta osalta, viritin aluille Pelaajaboardcastin. Tämä on tuonut hienosti sitä sosiaalisempaa puolta esiin, mikä tapaamisissakin on hienoa. Asiosta puhuessa myös tulee eri tavalla mielipiteet ilmi kun keskustelu on alati muuttuvaa ja saa myös sanottua lyhyitä mielipiteitä. Lyhyet tokaisut kun ovat asia joka voi ilmaista paljonkin, mutta niitä ei hirvittävän paljon viitsi tehdä boardeilla kun se tuntuu olevan jonkinlainen tabu aina välillä.

Podcastissamme erityisesti Norsukampa, Oselot, Riepu, Drifu, Dynamithix, Andzerx ja LordZalor ovat olleet usein kertomassa mielipiteitään, joten kiitos teille ja kiitos toki kaikille muillekin jotka ovat uskaltaneet astua esiin. Podcastimme täyttääkin lokakuussa yhden vuoden! Menestys ei ole se juttu mitä tällä haetaan, vaan juurikin keskustelua boardilaisten kanssa ja keskustelun jakamista muille. Vaikka muiden mielestä homma kuulostaisi hirveältä, niin itse olen aina mielenkiinnolla kuunnellut ne jaksot missä en ole itse ollut puhumassa, kun puhujat harvemmin kirjoittavat kaikkea sanomaansa boardien puolelle.

Digiexpo 2011, mukavaa oli!

Vuosi sitten tuli nauhoitettua yksi jakso Digiexpoillakin, joihin ollaan tänäkin vuonna järjestämässä Pelaajaboardilaisten kesken miittiä. Jos siis kiinnostaa tulla mukaan podcastin nauhoituksiin tai muuten vain rupattelemaan niin ei tarvitse pelätä lähestymistä! Se on tullut Pelaajan toimituksen jäsenistäkin huomattua että normaaleja ihmisiä hekin ovat, joiden kanssa voi jopa keskustella normaalisti.

Liikaa pelejä, liian vähän aikaa

Jos nykyinen käyttäjäkuva ei ole boardeilla herättänyt tunnistamisreaktiota, on syynä se että rakas Darth Vader siirtyi pariksi kuukaudeksi sivuun Edwin Odesseironin kuvaan Baldur’s Gate 2:sta. Tätä portraittia on tullut useimmiten käytettyä omalla maagilla, kun peliä on pelannut. Syy vaihdokseen piilee siinä että syyskuuksi ajoitettu Baldur’s Gate Enhanced Edition tuleekin vasta marraskuun lopulla. Olin jo niin varautunut pelin julkaisuun syyskuussa, että olin oikein henkisesti valmistautunut siihen että en pelaisi mitään muuta. Kun sitten muutama päivä ennen oletettua julkaisua tulikin uutinen myöhästymisestä, aiheutti se sisälleni hyvin tyhjän olon.

Kun normaalisti saatan ihmetellä liian isoa listaa Steamissa olevista peleistä, niin nyt sisäinen tyhjyys laittoi tuijottamaan ruutua kolmeksi vartiksi samalla kun aivot raksuttivat vain ”Tahtoo – pelata – Baldur’s Gatea”. Kunnon ropea siis kaivattiin ja sainkin vihdoin uudestaan Dragon Age: Originsin aluille. Suunnittelin pelaavani kuudella erilaisella hahmolla pelin kokonaan läpi, mutta sain suoritettua suuresta suunnitelmastani vain ensimmäisen osion, eli kaikkien hahmojen Origin läpi, kun jo muut pelit veivät huomion.

Minulla on aina ollut tapana pelata liian montaa peliä samaan aikaan, eikä se vaiva tunnu näkevän parannusta. Kiitos Good Old Gamesin, oli varastossa myös pelaamaton Fallout jota olen nyt jaksanut pelata niinkin paljon että olen lähes lopussa! Tässä elämäntilanteessa pelin kuin pelin läpäisy tuottaa hämmästyttävän suurta nautintoa, kun se tuntuu olevan aina niin vaikeaa. Harmikseni olen nyt hieman addiktoitunut Battlefield 3:n moninpeliin, joka ei tule koskaan loppumaan..

Suuri osa ajastani menee nykyisin perheeni kanssa. Eli siis iltaisin sarjoja vaimoni kanssa ja päivisin leikkimistä pojan kanssa. Toki tulee satunnaisia tilanteita kun poikakin leikkii itsekseen ja mikäli sitten alkaa jotain pelaamaan niin olisi parasta olla sellainen peli jossa saa pausen, ja voin kokemuksesta sanoa että Dark Soulsia ei kannata yrittää samaan aikaan kun poika on hereillä…tai sitten kannattaa olla hyvin avoin kuolemisen mahdollisuudelle.

No, kohtahan sitä alkaa jo pelihommien yhdistäminen leikkeihin, kun alkaa ”koulutus” Super Marion kanssa NES:illä. Tästä taloudesta ei nimittäin tule sellaista nuorta maailmalle joka huutelee internetissä että ”Retro on paskaa!”, suorastaan halveksuttavaa tuollainen käytös. Toki se on paljolti lapsesta itsestään kiinni että alkaako pelit edes kiinnostamaan, mutta luulen että isän innostus siirtyy tässä tapauksessa pojallekin, sen verran usein on poika juoksennellut ohjain kourassa ja huudellut ”Nyt tahtoo pelata”.

Täällä käydäänkin sitten aikajärjestyksessä kaikki tärkeimmät konsolit läpi NES – Megadrive – SNES – PSX – N64 – PS2 – Xbox – Ja lopuksi nykyvehkeet, joskin siinä vaiheessa kun on koulutus niinkin pitkällä, on varmasti uusi konsolisukupolvi tullut jo. Ja jossain välissä pitäisi opettaa kunnon roolipelitavoille PC:n avulla…sopiva hetki koittaa olisi varmaan siinä noin 12 vuoden iässä, sillä itse aloitin silloin Baldur’s Gatella, joten pitääkö tässä odotella 10 vuotta ennen sitä?! No, hyvää kannattaa odottaa.

Kirjoittaja on Pelaajalehti.comin rekisteröitynyt käyttäjä, eikä kuulu Pelaaja-lehden toimitukseen. Kirjoittajan mielipiteet tai näkemykset eivät edusta H-Town Oy:n tai Pelaajan virallista linjaa.

Jos haluat saada tekstisi julkaistua Pelaajalehti.comin Blogit-osiossa, rekisteröidy sivustolle ja lue julkaisuohjeet täältä.

Lisää luettavaa