Käyttäjäblogi: Miksi hylkäsit minut, Nintendo?

Käyttäjäblogivuorossa Oselot kertoo muuttuneesta suhteestaan Nintendoon.

12.6.2013 11:27

Kirjoittaja on Pelaajalehti.comin rekisteröitynyt käyttäjä, eikä kuulu Pelaaja-lehden toimitukseen. Kirjoittajan mielipiteet tai näkemykset eivät edusta H-Town Oy:n tai Pelaajan virallista linjaa.

Nintendo on tehnyt enemmän kuin useita minun kaikkien aikojen suosikkipelejä, mutta miksi en ole ollut innostunut heidän konsoleistaan tai peleistään sitten alkuperäisen Nintendo DS:n? Vielä kymmenen vuotta sitten Nintendo oli juurikin SE minun juttu. Vaikka tietokonetta ja pleikkaria löytyi myös taloudesta, olivat juuri Gamecuben ja GBA:n pelit niitä joita eniten himosin. Mutta miten olisinkaan voinut tietää että nuo ajat ovat ehkäpä kyseisen yhtiön viimeiset huippuvuodet. Omaan makuun sopivia yksinoikeuspelejä tuli hyvää tahtia vaikean alun jälkeen kummallekkin konsolille, sekä iso osa 3rd party peleistä olivat jopa parhaimmillaan Gamecubella. ’Tendo-fanit olivat innoissaan vaikka suuria massoja ei saatu pelikuution pariin.

”Jee”

Muistan katsoneeni Wii:n julkistustilaisuutta ja vielä silloin olin hieman innoissani. Selvästi Nintendo jo silloin koitti alkaa ns. ”massoja” kosimaan ja kuten nyt tiedetään, onnistuivat he siinä todella hyvin. Liiketunnistus tuntui hieman tyhmältä kikalta ja sitähän se olikin kun viimein pääsi pelaamaan. Twilight Princess oli sama pelata Gamecubella, eikä heilutella turhaan kahta patukkaa kuin vammainen. Kuitenkin minua alkoi pahasti huolestuttamaan pelien laatu kun jokainen suuri Nintendon pelisarja tuntui huonommalta kuin aiemmalla alustalla, hyviä esimerkkejä: Mario Kart, Animal Crossing, Smash Bros ja Zelda. Mikään nuista peleistä ei ollut huono, mutta niiden pelaaminen ei vain ollut yhtä hauskaa kuin vanhojen osien ja tämän takia uudet unohdettiin vanhojen tieltä. Etenkin Super Smash Bros. Brawl oli todella suuri pettymys. Peliä hypetettiin todella kauan ja uusia hahmoja tuli puskista yhtenään. Monta päivää sitä putkeen kaverien kanssa pelattiinkin mutta alkuinnostuksen jälkeen alkoi huomaamaan viat. Pelaajaboardin miiteissäkin olemme pelanneet juuri Gamecuben osia sarjoista eikä uudempia, eikö sekin kerro jotakin?

Juurikin yksinoikeuspelien laadun takia jäi minulta oma Wii ostamatta, eikä semmoista vieläkään löydy. X360 tuli minulle tämän nykyisen sukupolven pääkone ja PS3 löytyy sen yksinoikeuksien takia. Näille laitteille tuli huomattavasti enemmän kiinnostavia pelejä ja iso osa 3rd party peleistähän ei tullut edes Wiille. Melkein käy sääliksi tyyppejä joilla ei ole ollut Wiin lisäksi muita koneita. 3rd party pelien tukeminen on Nintendolle ollut jo kauan ongelma mutta Wiillä se oli naurettavan huonosti hoidettu. Iso syy tietenkin oli koneen kivikautiset osat joiden takia sille ei voinut edes tulla monia sukupolven parhaita pelejä kuten Bioshock, Skyrim ja Mass Effect.

Oi Wii, missä hyvät pelit?

Vaikka 3rd party tukea ei sinäänsä ollut, olisi Nintendo voinut voittaa minut takaisin yksinoikeus peleillään. Mutta ei. Wii Sports ja muut minipelikokoelmat olivat hupia tasan minuutin ajan. Zelda-sarjan melkein huonoimmat osat ovat tulleet Wiille, Mario Kart oli täynnä turhaa roskaa kuten mopot ja lista voisi jatkua vielä pitkään. Vanhoista sarjoista ainoastaan Mario teki jotain oikein, Galaxystä pidin paljon enemmän kuin Sunshinestä.

Tuntuikin ettei Nintendo enään ollenkaan välittänyt meistä ”pelaajista” vaan halusi ilahduttaa mummoja ja vauvoja Wii Music, Fitillä ja muilla mestariteoksilla. Gamecubelle tuli heiltä uusia hyviä sarjoja kuten Luigi’s Mansion, Pikmin ja lännessä ekaa kertaa Animal Crossing. Myös esim. Capcomin kanssa tehtiin yhteistyötä jonka ansiosta tuli semmoinen mestariteos kuin Resident Evil 4. Wiillä ainoastaan MadWorld tulee mieleen 3rd party nimikkeistä josta pidin.

Vanha fanipoju kuitenkin välillä vieläkin innostuu, viime vuonna WiiU:ta odotin suurella mielenkiinnolla. Mutta E3 show oli suorastaan naurettava, eikä sen jälkeenkään ole tullut mitään joka minua paljon kiinnostaisi. Wind Waker HD-versio ehkäpä eniten, jälleen eikö tämä sano jotakin heidän pelien tasostaan jos jaksaa innostua 10 vuotta vanhasta pelistä enemmän kuin uusista? Vielä kuitenkin annan mahdollisuuden Nintendolle voittaa minut takaisin. Wii vei minut pois Nintendon luota, ehkäpä WiiU saa minut takaisin heidän leiriinsä. Valitettavasti asiat näyttää tällä hetkellä todella huonolta, Nintendo näyttää hylänneen minut jo vuosia sitten.

– Oselot

Jos haluat saada oman tekstisi julkaistua Pelaajalehti.comin Blogit-osiossa, rekisteröidy sivustolle ja lue julkaisuohjeet täältä.

Lisää luettavaa