Kirjoittaja on Pelaajalehti.comin rekisteröitynyt käyttäjä, eikä kuulu Pelaaja-lehden toimitukseen. Kirjoittajan mielipiteet tai näkemykset eivät edusta H-Town Oy:n tai Pelaajan virallista linjaa.

Tässä se nyt on, ensimmäinen blogini. Aiheena Batman Arkham -pelisarja, koska se on  lempisarjani tältä sukupolvelta. Lisäksi tässä blogissa kerron pelisarjan tulevaisuudesta, menneisyydestä ja siitä, miten se liittyy minuun.

Batman Arkham -sarja on ollut tärkein vaikuttaja pelimakuuni tällä sukupolvella. Pelisarja on erittäin hyvä esimerkki siitä, millaisia pitäisi kaikkien supersankaripelien olla. Kehittäjästudio Rocksteady on kyllä minusta tehnyt tämän sukupolven parhaat pelit.

Mikä on Batman Arkham-pelisarja?

Se on Rocksteadyn julkaisema Batman-pelisarja, joka on tehty Unreal Engine moottorilla. Ensimmäinen osa Batman: Arkham Asylum julkaistiin elokuussa 2009. Sille tuli jatko-osa Batman: Arkham City lokakuussa 2011. Pelisarjassa nähtyjä Batmanin arkkivihollsia, kuten Jokeri, Bane, Killer Croc, Scarecrow, Two-Face, Harley Quinn ja Riddler, joka tuo peleihin lisätekemistä arvoituksillaan.

Riddler on tuonut peleille tuntien edestä lisätekemistä etenkin Arkham Cityssä, koska arvoituksia oli vaikeampi saada avatuksi, ja osan saamiseksi piti ratkaista pulmia. Peli sisälsi myös sivutehtävän Riddlerin peittoamiseksi.

Miten tutustuin pelisarjaan?

Batman: Arkham Asylum oli ensimmäinen PlayStation 3 -pelini. Mietin silloin, mikä olisi hyvä peli konsolin oston yhteydessä ja jotenkin päädyin Asylumiin. En muista miten, mutta siihen päädyin. Saatuani konsolin kotona pelaamiskuntoon, laitoin levyn sisään. Kun pelin aloitusvideo alkoi pyöriä ajattelin, että onpas mahtava grafiikka.

Pelin ulkonäkö oli kyllä mahtava ja välivideoiden grafiikka veti vertoja monien muiden pelien välivideoille. Rocksteadyn versio Batmanista ja hänen vihollisistaan on erittäin hyvä ja tarina oli erittäin hyvin kirjoitettu. Silloin olisin antanut pelille arvosanaksi 10, nyt se on ehkä 9. Ikä alkaa painaa.

Myös Batman: Arkham City oli erittäin vahva veto Rocksteadyltä tarinallisesti ja ulkonäöllisesti. Citylle vielä 10 irtoaa. Pelisarjan vahvuuksia tähän mennessä ovat olleet minusta tarina ja hahmot. Molemmissa peleissä juoni on erinomaisesti ja kiinnostavasti kirjoitettu.

Pelisarjan jatkuminen

Asylumin jatko-osaa Cityä odotin innolla, kun ensimmäisen kerran kuulin siitä keväällä 2011, vaikka ensimmäisen kerran siitä näytettiin pelikuvaa jo VGA:ssa 2010. Peli näytti hienolta ja tarinakin kiinnosti. Peli sijoittui openworld-tyyliseen vankilakaupunkiin nimeltä Arkham City, jota johti psykiatri Hugo Strange. Pelin ilmestyttyä aloin pelaamaan sitä. Avoin vankilakaupunki toimi pelialueena erittäin hyvin ja se oli erittäin monipuolinen. Pelattavuutta oli myös uudistettu, nyt Batman pystyi syöksymään, joka lisäsi Asylumissa aina liian lyhyeksi jäänyttä liitomatkaa. 

Tänä vuonna pelisarja saa uuden osan, Batman Arkham Origins (25.10.), joka ei olekaan Rocksteadyn tekemä, vaan WB Montrealin tekemä. Origins tehdään mahdollisesti muokatulla Unreal Engine moottorilla.

Origins sijoittuu Batmanin menneisyyteen, pelialueena on uusi ja vanha osa Gotham Citya. Pelin pääpahis on Black Mask ja muita virallistettuja hahmoja ovat Deadshot ja Deathstroke. Kuvien perusteella pelin muita hahmoja saattaa olla Scarecrow, Bane, Anarky, Penguin, Killer Croc ja Maxie Zeus. Pelin trailerin voi katsoa ohesta.

 

Rocksteady huhujen perusteella kehittelee virallista jatko-osa Citylle ja Asylumille Next-Gen konsoleille. Rocksteadyn peli sijoittuu todennäköisesti Cityn jälkeiseen aikaan.

Lopuksi

Toivottavasti blogi maistui. Aluksi tein tälläisen vähän lyhyemmän ja lisää ja pidempää blogia tulee, jos kiinnostaa. Tämä on ensimmäinen blogini, joten reippaasti palautetta kehiin. Aina on parantamisen varaa.

– mekkis

Jos haluat saada oman tekstisi julkaistua Pelaajalehti.comin Blogit-osiossa, rekisteröidy sivustolle ja lue julkaisuohjeet täältä.

Lisää luettavaa