Halloween on täällä – Missä hyvät kauhupelit?

Halloween on taas yllämme. Pelaajana haluan, tai ainakin haluaisin, viettää kyseisen juhlan kauhupelien parissa. Mutta missä kaikki houkuttelevat kauhupelit ovat?

31.10.2011 07:22

Halloween on taas täällä. Vaikka sitä pidetäänkin lähinnä jenkkien juhlana, on Halloween kasvattanut Suomessakin suosiotaan tasaisesti ja muodostunut täälläkin jo ihan oikeaksi juhlinnan aiheeksi. Tästä kertoo jotain se, että naapuruston penskat kerjäsivät karkkia viime vuonna. Onneksi eivät sentään tehneet kepposia kuitenkaan.

Pelaajana vietän Halloweenini useimmiten aiheeseen sopivia pelejä pelaten. Myös julkaisijat ovat joten kuten mukana juhlahumussa. Esimerkiksi PlayStation Homessa on vietetty virtuaalisia Halloween-naamiaisia ja latauspalveluihin on ilmestynyt Halloween-aiheisia pelejä. Itseasiassa EA julkaisi ensimmäisen Dead Spacen sopivasti Halloweenin kynnyksellä.

On kovin valitettavaa, ettei kunnollisia kauhupelejä ole oikein ilmestynyt enää viime vuosina. Muutamia hyviä Halloween-pelejä on kuitenkin, joskin ne alkavat olla jo sen ikäisiä, että ne on puhki läiskitty.

Left 4 Deadit ovat hyvää kamaa pelikansan naamaisjuhlissa. Lähiverkossa, netissä tai vaihtoehtoisesti yhdellä konsolilla nelinpelikampanjaa on mukava pelata pimeässä huoneessa. Noidan itku soi korvissa varmasti kun sen on pariin otteeseen kuullut.

 

 

 

 

 

 

 

Myös jokunen vuosi sitten ilmestynyt Silent Hill: Homecoming on yllättävän pätevää kauhua. Vaikka kolmesta ensimmäisestä pelistä jäädäänkin, ei Homecoming ole silti yhtään hullumpi kauhupeli. Kunnon puzzlejen puute ja välillä raivoa herättävät lähitaistelut ovat pelissä pahinta, mutta kyllä tämä silti maistuu.

 

 

 

 

 

Dead Rising ei ole koskaan itseeni iskenyt niin lujaa, mutta onhan se zombien täyttämä ostoskeskus nyt niin hienoa, että kyllä tämä kannattaa Halloweeniksi esiin kaivaa.

Condemned 2:n olen missannut, mutta ainakin ykkösessä oli melko vahva tunnelma. Arvioiden perusteella jatko-osa on ihan pätevä, joten pitänee metsästää se jostain tarjouslaatikosta. Ja onhan myös F.E.A.R.-sarjan kaksi ensimmäistä, jotka olivat vielä kauhua.

 

 

 

 

 

 

Deadly Premonitionista olen kuullut hyvää, joskin jotkin arvostelijat sitä ruttaavat. Täytynee kuitenkin laittaa se hankintaan ja katsoa itse miltä meno maistuu.

Vanhemmilta laitteilta tottakai löytyy tarvittaessa lisää, mutta on tässäkin sukupolvessa ihan kohtuullista kauhua.

Varmasti tästä nyt jotain jäikin, joten korjatkaapa asia kommenteissa! Haluan ehdottomasti kuulla suosituksia kauhupeligenrestä.
 

Lisää luettavaa