Blogi: Kesätyöharjoittelija esittäytyy

Pelaajalehdellä aloittanut uusi työharjoittelija esittäytyy.

10.5.2013 17:52

Kesä on alkanut kukkimaan ja tavallisesti uusiin kukintoihin sisältyvät uudet tuulet, niin tuolla ulkona kuin elämässäkin.

Monet lukijoista ovatkin jo varmaan huomanneet uutisia HenrikHD-nimimerkin takaa. Kyseessä olen siis minä, Pelaaja-lehdellä tämän kuukauden alussa aloittanut työharjoittelija. Ennen työharjoittelua minut on saattanut löytää boardeilta nimellä Variantti, mutta nyt kirjoittamisen aloittaessa minulla oli mahdollisuus vaihtaa – vihdoin ja viimein – myös nimimerkkiä. Ja kuten voittekin jo huomata, en parempaa käyttäjänimeä viisi sekuntia kestäneen pohdinnan aikana keksinyt.

Kuten nimimerkkikin jo voi vihjata, nimeni on siis Henrik. Opiskelen tätä nykyä Tampereen ammattikorkeakoulussa viestintää, jossa suuntautumisvaihtoehtona käsikirjoittaminen ja kuvallinen ilmaisu. Koulutusohjelman kokonaiskesto on neljä vuotta, josta puolet on käyty pois alta.

Harrastusten puolelta on löydettävissä niin valokuvausta, musiikinkuuntelua, elokuvien katselua ja niiden analysointia kuin myös itse videopelien pelailua. Pelikoneen virkaa toimittavat tällä hetkellä PlayStation 3 sekä vanhan koulukunnan GameCube.

Opintoihin kuuluu 5-6 kuukauden työharjoittelujakso, josta neljä kuukautta, eli toukokuusta elokuuhun suoritan Pelaaja-lehden lämpimän työpiirin hoivissa. Täyttä työharjoittelujaksoa en siis pysty suorittamaan syyslukukaudelle sijoittuvan ulkomaanvaihdon seurauksena, jossa kohteena on Britteinsaarten Manchester ja kouluna Salfordin yliopisto. Kyseisessä koulussa olisi aikomusta suorittaa pelisuunnittelun -ja markkinoinnin opintoja, joilla sitten korvata Tampereen oppilaitoksen ei-niin-kiinnostavia kursseja.

Syy, miksi hain juuri Pelaajaan, johtuu halustani suuntautua pelialalle tai vaihtoehtoisesti siitä kirjoittavaan journalismiin. Hakemus tapahtui normaalisti sähköpostin välityksellä, jonka jälkeen minua pyydettiin kirjoittamaan kolme esimerkkitekstiä, joihin lukeutuivat kolme uutista, blogikirjoitus sekä peliarvostelu. Näiden tehtävien perässä seurasi pyyntö haastatteluun ja tässä sitä sitten ollaan.

Ensimmäiset päivät Pelaajalla ovat olleet suurimmaksi osaksi tietokoneen äärellä istumista, mutta se ei kuitenkaan poissulje sitä fiilistä, joka meikäläisessä huokuu kun saa tehdä juuri sellaista työtä, jossa viihtyy ja tuntee pärjäävänsä. Tällä hetkellä olen kirjoittanut vain uutisia, mutta lähitulevaisuudessa olisi tarkoitus päästä myös muun muassa osallistumaan PelaajaHD:n kuvaamiseen ja editoimiseen. Lisäksi peliaiheellisempien blogikirjoitusten ohella olisi aikomusta kirjoittaa myös ennakkotesti jostain tulevasta pelistä.

Että sellaisia tulkintoja niin Pelaajan toimituksessa työskentelemisestä kuin hieman itsestänikin. Nauttikaa lehden antimista sekä tietysti pelaamisesta!

Lisää luettavaa