This is Football Management on yksi PSP-Go:lle tarkoitetuista peleistä, jotka kulkevat PSP Mini nimikkeen alla. Pääsyvaatimukset Mini-sarjaan ovat alle sadan megatavun koko sekä halpa hinta. Jalkapallomanageri sattuu vaatimuksiin kuin nyrkki silmään.

Manageripelien nousu tai tuho piilee eittämättä sen statistiikassa ja siinä, kuinka tarkasti peli mallintaa oikeiden pelaajien heikkoudet ja vahvuudet. This is Football Management ei valitettavasti omista lisenssejä oikeisiin joukkueisiin tai pelaajiin, ja nimeämispolitiikka on sen mukainen. Merseyside Reds on esimerkiksi oikeasti Liverpool, ja niin edespäin. Pelaajien nimet ovat niin ikään omituisia väännöksiä. Vaikka kaikkien joukkueiden ja pelaajien nimet voi vaihtaa, vaatii operaatio aikaa, hermoja ja melko laajaa tietämystä jalkapallosta.

Pelissä itsessään pelaaja aloittaa freelance-managerina, ja valitsee alussa joukkueensa Premier-, Champions- tai League 1:stä tai 2:sta. Joukkueiden omistajien odotukset vaihtelevat vahvasti joukkueen suuruuden mukaan. Team Urpot (ent. Merseyside Reds) erotti aloittelevan managerinsa hyvin nopeasti. Virheistä voi kuitenkin syyttää vain itseään. This is Football Management antaa täydet vapaudet säätää joukkueen taktiikoita, aina hyökkäyskuvioista vaihtopelaajiin asti. Aloittelijaa auttaa pelin sisäinen automatiikka, joka tekee parhaat mahdolliset vaihtoehdot pelaajan puolesta. Tämä on tarpeen ainakin pelin alussa, kunnes manageri pääsee kunnolla taktikoinnin makuun. Kun peli alkaa sujua, manageri haluaa luultavasti tehdä kaikki valinnat itse.

This is Football Management sisältää kaikki manageripelin tarvitsemat elementit ja on loistavaa hupia hinta-laatusuhteeltaan. Suurin miinus onkin ehdottomasti lisenssin puute. Pelaajien nimien arpominen ei ole hauskaa. Ja manageripelien tenho on juuri oikeiden joukkueiden ja pelaajien kaitsemisessa. Jos tästä pääsee yli, on viiden euron hinta täysin perusteltu.

7/10
Lisää luettavaa