Stacking on älypeli Double Finelta, joka on tunnettu pelisuunnittelija Tim Schaferin uutena studiona. Schaferin pelit ovat aina olleet omaperäisiä, ja sitä on myös Stacking. Pelissä ohjaillaan maatuskoja – niitä pieniä venäläisiä puunukkeja – joita voi kasata sisäkkäin. Päähenkilö on Charlie Blackmore, pikkuruinen nukke, jolla pelin edetessä vallataan toisia maatuskoja käyttöön hyppäämällä niiden sisälle. Eri maatuskoilla on erilaisia kykyjä, ja näitä kykyjä hyväksi käyttäen pelaaja suorittaa erilaisia tehtäviä.

Stackingin 1920-lukulainen maailma on omaperäinen, ja grafiikka on nättiä. Äänimaailma on ähkintää, kilinää ja ruudulle ja tehtävälle milloin mitenkin sopivaa taustamekastusta, joka alun ihastuksen jälkeen ärsyttää kuin liikenteen melu. Sen sijaan tehtävät ovat hurmaavia. Ratkaisuja ongelmatilanteisiin on monenlaisia, ja kun tehtävän on kerran selvittänyt, yrittää sitä mielellään uudelleen uudella tavalla, josta peli palkitsee eri tavoin. Maatuskojen erilaiset kyvyt antavat mahdollisuuden täysin erilaisiin lähestymistapoihin.

Stacking tavoittaa hyvin LucasArtsin klassisten seikkailujen tunnelman, vaikka pelimekaniikaltaan erilainen onkin. Sen naivistinen juoni ja huumori saattavat ärsyttää kyynisimpiä pelaajia, mutta tästä on paha syyttää tarinankertojaa eli itse peliä. Miinusta on annettava vain pelin lyhyestä kestosta ja paikoitellen takkuilevasta kamerasta. Älypeliveteraanille peli saattaa olla myös piirun helppo.

8/10
Lisää luettavaa