Quake Arena on syy miksi tänäkin päivänä jotkut pelaajat puhuvat rakettihipasta. Noin kymmenen vuotta sitten ilmestynyt moninpeli oli legendaarinen. Joka ikinen pc-pelaaja tahkosi kämmenet ruvella peliä, joka oli tuohon aikaan kaikkien aikojen nopeatempoisin räiskintä.

Nyt peli on julkaistu uudelleen XBLA:ssa. Pelimekaniikkaan ei ole juurikaan kajottu. Valitettavasti se, mikä toimi loistavasti hiirellä ja näppäimistöllä, ei sovellu täysin padilla pelattavaksi.

Quake Arena Arcaden ajatus on heittää pelaajat isoilla aseilla pienelle areenalle. Pelimuotoina toimivat tutut deathmatch sekä capture the flag variaatioineen. Areenat on suunniteltu äärimmäisen nopeiksi – ne sisältävät lukuisia eri tasoja sekä erityisiä padeja, jotka saavat pelaajat lentämään katonrajassa. Periaatteessa tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi ampua koska vain ja mistä tahansa kanssakilpailijaansa.

Mutta koska pelin tempo on niin nopea, moni ase jää turhaksi. Xboxin ohjain ei toimi tarpeeksi nopeasti hitaammilla aseilla tähdätessä, ja siksi useimmat pelaajat suosivat raketinheittimiä. Vaikka tämä tekee Quake Arenasta uskollisen juurilleen kaiken räjähtäessä kaiken aikaa ja joka paikassa, jää taktikointipuoli melko köyhäksi. Liikkuminen on sen sijaan sulavaa eikä ohjaamisessa ole havaittavissa minkäänlaista viivettä.

Quake Arena Arcade on tuulahdus menneisyydestä, kahdessakin mielessä. Grafiikoita ei ole juuri päivitetty, ja peli näyttää melko rumalta. Ja kuten alkuperäistä Quake Arenaa, tätäkään ei pelaa juuri kukaan. Quake Arena on hauskaa ajanvietettä, mutta vain jos pystyt taivuttelemaan kymmenen ystävääsi ostamaan pelin.

4/10
Lisää luettavaa