Käytännössä flipperipelejä voi olla ainoastaan kahdenlaisia: hyviä tai huonoja. Joko pöytä toimii tai ei toimi, joko pelinkehittäjät ovat osanneet mallintaa pallonliikehdinnän oikein tai eivät. Siinä se. Flipperit eivät ole ydinfysiikkaa vaan näppituntumaa, jolloin pelin hyvyyden tuntee ensimmäisellä lyönnillä.

Onneksi Pinball FX 2 toimii kategoriassaan hienosti. Pelattavat neljä pöytää ovat kenttäsuunnittelultaan tyylikkäitä kokonaisuuksia. Teemat vaihtuvat, mutta rampit pysyvät: bonuksia metsästäessä on oikeasti hauskaa ja pöydissä on riittävästi vaihtelevuutta. Pallon liikemallinnus on tehty hyvin, ja lisäpöytiä voi ostaa Xbox livestä – ei niin, etteikö jo peruspaketin neljässä pöydässä olisi tarpeeksi pelattavaa. Ladattavista kentistä mainitsemisen arvoisia ovat päheän näköiset, Marvel-hahmoihin perustavat lisäpöydät.

Pientä marmattamista silti löytyy. Kun palloa lyö, on pallon animaatioon ympätty graafinen efekti vauhdikkuutta kuvaamaan. Kikka on pikemmin ärsyttävä kuin toimiva ja se syö pöydän ja pelin realismia. Myös itse pöytien väritys on niin karkkimainen ja kirjava, että pallo uhkaa välillä karata näkökentän ulkopuolelle. Lisäksi peli tuntuu olevan jopa liiankin helppo hallita. Tosin flippereissä on aina kyse lähinnä omien suoritusten parantamisesta, joten tätä on vaikea pitää suurena miinuksena. Pinball FX 2 on parasta flipperiä, mitä pikkurahalla saa. Harvaa parin pelin sessiota todella parin pelin jälkeen lopettaa.

8/10
Lisää luettavaa