Viime vuonna julkaistu uusioversio The Secret of Monkey Islandista oli vasta esimakua tulevasta. Koko lajityypin kenties rakastetuin peli, Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, on saanut edeltäjäänsääkin uljaamman käsittelyn. Uusitun ilmeen, ääninäyttelyn ja Guybrushin korjatun hiustyylin alla sykkii loistelias huumoriklassikko, joka osoittaa hyvän tarinan pysyvän tuoreena pitkään julkaisunsa jälkeenkin.

Ensimmäisen pelin uroteoillaan kerskuva Guybrush etsii jatko-osassa Big Whoopin legendaarisen aarteen luokse johtavia kartanpaloja. Tehtävää ei helpota, että nuorukaisen kannoilla on tällä kertaa kummituksesta zombiksi muuttunut merten kauhu LeChuck väkevine voodoo-taikoineen. Laajempaa tarinaa ja visaisempia pulmia puidaan uskollisesti uusituissa maisemissa, joista keskeisimmässä asemassa ovat Scabb-, Booty- ja Phatt-saaret.

Yleisilme säilyttää alkuperäisen pelin tunnelman hämmästyttävän tarkasti, mutta mahdollisuus vaihtaa alkuperäiseen ilmeeseen – ääninäyttelyn kera tai ilman – pelkällä napin painalluksella jaksaa lämmittää sydäntä. Aloittelijoita sen sijaan muistetaan erinomaisella vinkkijärjestelmällä ja tärkeiden alueiden korostamismahdollisuudella.

Konsoliohjaimille sopimattomaksi luokiteltu lajityyppi on uudelleenkoulutettu onnistuneesti. Perinteisestä osoita ja klikkaa -käyttöliittymästä on hiottu pois edeltäjänsä pienet yskähtelyt, jotka nostivat päätään nopeita reaktioita vaativissa pulmissa. Nyt jutteleminen ja ympäristöjen tutkiminen on kätevän pikavalikon takana, minkä lisäksi esinevalikon käyttöliittymää on selkeytetty kiitettävästi. Vakioasetuksilla Guybrushia on mahdollista ohjata jopa suoraan kankeahkolla tatilla, mutta tyyli jää sulavuudessa osoittelulinjan varjoon.

Monkey Island 2: LeChuck’s Revengen modernistointi on kaikin puolin erinomainen ja laadukas veto LucasArtsilta. Siitä paistaa vahvasti läpi rakkaus ikivihreään merirosvoklassikkoon, jopa siinä määrin, että kehissä on alkuperäisen luojakolmikon, Ron Gilbertin, Tim Schaferin ja Dave Grossmanin, hulppea kommenttiraita. Mitä muuta seikkailupelien ystävä voisi toivoa?

9/10
Lisää luettavaa