Team 17 uudet pelit eivät ole juuri vakuuttaneet. Onneksi yhtiö tuo kuitenkin kunniakasta historiaansa konsoleiden latauspalveluihin. Tähän asti julkaistut Wormsien uusintaversiot ovat olleet Live Arcaden myydyimpiä pelejä. Matojen menestystä koetetaan nyt toistaa alieneilla.

Alien Breed Evolution ottaa vuoden 1991 Amiga-pelin ja tuo sen nykyaikaan. Yläviistosta kuvattu räiskintä käyttää Unreal Engine -grafiikkaa, mutta on silti hyvässä ja pahassa vanhaa kunnon räiskyttelyä pimeissä käytävissä.

Alien-elokuvista lainaavassa Alien Breedissa muukalaiset valloittavat Leopold-avaruuslaivan. Pelaajan tehtävänä on selviytyä tästä hyökkäyksestä hengissä aseiden ja räjähteiden avulla.

Kunnon old school -henkeä korostaa se, että kuollessaan pelaaja joutuu takaisin aina edelliseen tallennuspisteeseen, oli se sitten kuinka kaukana tahansa. Tehokkaammista aseista kudit on ammuttu tyhjiin melko nopeasti, jolloin vihuja rei’itetään loppumattomilla panoksilla varustetulla hernepyssyllä.

Pelaaja ohjailee hahmoaan vasemmalla analogitikulla ja tähtäilee oikealla tikulla. Pelaaminen koostuu pitkälti yläkulmassa näkyvän tutkan vinkkejä seuraamalla. Välissä torjutaan alienien yllätyshyökkäykset, ja sitten taas jatketaan matkaa seuraavalle vihjeelle.

Alien Breed on samaan aikaan itseään toistava ja vanhahtava, kuin se on retromaisen vetoava ja koukuttava. Kuten kaikissa ikivanhojen pelien uusintajulkaisuissa, on paljolti pelaajasta kiinni, kuinka paljon retromainen fiilis tuo lisäarvoa pelille.

6/10
Lisää luettavaa