Viime vuoden mielenkiintoinen elämän evoluutiota hahmottanut pc-peli Spore hairahtuu harmilliselle sivupolulle. Elämän moninaisuus saa väistyä huonosti toteutettujen pelikliseiden tieltä Wiin Spore Herossa.

Spore Hero koostuu kevyestä seikkailusta ja tasoloikinnasta. Mukana on myös alkeellisia rytmiminipelejä, kuten laulamista ja tanssimista. Hahmojen kohtaamiset puolestaan avaavat satunnaisesti oman taistelutilan, joka kaatuu yksitoikkoiseen nappien hakkaamiseen ja ohjainkapulan heiluttamiseen.

Pelissä muovataan vapaasti oma pelihahmo lukuisista kehonosista. Käytännössä hahmon muokkaus on ikuisuusprojekti, sillä uusia ruumiinpaloja satelee läpi pelin kulun. Valitettavasti etenemisen kannalta oleelliset taidot ovat sidoksissa tiettyihin osiin, joten luovuus ei pääse juoksemaan estoitta. Rajoituksistaan huolimatta hahmon kokoaminen on pelin mukavinta antia.

Spore Heron värikäs ulkoasu on riittävän eloisa ja grafiikka rullaa sulavasti. Sen sijaan äänipuoli alkaa ahdistaa jo alkumetreillä: pelin hahmot jauhavat sellaista siansaksaa, että Star Wars elokuvien Jar Jar Binksiakin hävettäisi.

On ikävää, että mielikuvituksen rikkaudesta alkunsa saanut pelisarja ei pysty tarjoamaan mitään kekseliästä pelisuunnittelun puitteissa. Pelin sisältö on nähty lajityypin peleissä vaikka kuinka monesti, vain huomattavasti laadukkaammin tehtynä.

Kohdeyleisö on selkeästi nuoremmissa pelaajissa, mutta on väärin aliarvioida tai vähätellä heitä. Spore Hero on päämäärätön ja ontuva peli, joka unohtuu nopeasti.

3/10
Lisää luettavaa