Viime jouluksi Wiille julkaistu tanssipeli Michael Jackson The Experience oli kertakaikkisen karmaiseva kokemus, joka ei ollut lainkaan edesmenneen popin kuninkaan elämäntyön arvoinen. Nyt peli on saapunut myös tehokonsoleille, joista testissä on Xbox 360:n Kinect-versio.

Paremmalla toteutuksella

On ilahduttavaa huomata, että kyseessä on kokonaan eri peli kuin viime vuonna. Asia selittyykin Ubisoftin toisella tekijätiimillä. Tällä kertaa kokonaisuus on tehty huomattavasti harkitummin, mikä näkyy paremmassa pelimekaniikassa ja huolitellummassa tyylittelyssä. Vaikka molemmissa osa-alueissa ja tuotantoarvoissa olisi tosin yhä parannettavaa, voi pelaamista nyt onneksi kuvailla pääpiirteittäin hauskaksi.

Kinectillä tanssiminen siirtää pelaajan keskelle esiintymislavaa, joka mukailee tanssittavan kappaleen tunnelmaa ja sen tuttua musiikkivideota. Pelaaminen on oletetun luontevaa, kun omat liikkeet määrittävät suorituksen. Anteeksiantava vaikeustaso pitää puolestaan huolen, että ei tarvitse olla mikään parkettien partaveitsi nauttiakseen pelistä. Heille tarjotaan niin sanottu mestaritaso.

Valitettavasti pelaaminen ei kuitenkaan tyydytä täysin, sillä omien ja ruudulla näkyvien liikkeiden välillä on hieman viivettä. Myös harjoitusosiot ja vaadittavat tanssikuviot olisivat kaivanneet selkeyttä ja helpommin havainnoitavaa esillepanoa.

Fantastista musiikkia

Michael Jackson The Experiencen vahvuus on luonnollisesti mukaansatempaava musiikki, joka sopii täydellisesti tanssittavaksi. Michael Jacksonin uralta on valittu peliin 29 ikimuistoista kappaletta, jotka miellyttänevät niin tosifaneja kuin satunnaisempiakin kuuntelijoita. Kappaleet noudattavat huikeaa alkuperäiskoreografiaa, joten jokainen muodostaa mielenkiintoisen ja mieleenpainuvan kokonaisuuden. Vaihtelua tansseissa onkin kiitettävästi.

Tällä kertaa biisejä voi myös laulaa mikrofoneilla. Tämä on kaivattu asia, joka antaa pelille selkeää lisäarvoa. Harmillisesti toteutus ei kuitenkaan ole parhaimpien karaokepelien tasolla, joten osa potentiaalista jää lunastamatta.

6/10
Lisää luettavaa