The Incident osoittaa, että yksinkertaisuus on kaunista. Upeasti 8-bittiseen retrohenkeen tehty peli nojaa yksinkertaiseen ideaan: tavoitteena on kiivetä mahdollisimman korkealle samalla kun taivaalta tippuu mitä erikoisempia esineitä jatkuvasti kiihtyvään tahtiin. Aluksi hitaasti alkava liikehdintä muuttuu nopeasti hektiseksi väistelyksi. Onneksi kenttien aikana on checkpointteja, joten kiipeämistä ei tarvitse aloittaa alusta joka kerta mokatessaan.

Hahmon ohjaaminen tapahtuu pelikonetta kallistamalla ja hyppääminen ruutua näpäyttämällä. Esineitä voi myös siirtää kävelemällä tai hyppäämällä niitä päin. Pelin hiukan oikukas fysiikkamallinnus tosin vaikeuttaa tätä välillä turhankin paljon, joten aika ajoin pelaaja jää tavarakasan alle pieneen rakoon. Tällaisesta tilanteesta pääsee onneksi pois kapulaa heilauttamalla, jolloin pelaajan hahmo siirtyy automaattisesti kasan päälle ja matka kohti korkeuksia voi jatkua.

Ruudun yläreunassa näkyy pieni indikaattori siitä, mihin seuraava esine tippuu. Välillä taivaalta tippuu myös timantteja ja kentän alareunasta nousee bonusesineitä, kuten kolikoita, lisäenergiaa ja suojaa taivaalta tippuvia esineitä vastaan.

Pikseliesineiden väistely on yllättävän koukuttavaa, ja peli erottuu muiden vastaavien pelien joukosta upealla retrohenkisellä ulkoasullaan. The Incident tarjoaa pelattavaksi seitsemän eri kenttää, alkaen kaupungin kaduilta ja päättyen ulkoavaruuteen. Lisäkenttiä on tekijöiden mukaan luvassa päivityksinä.

7/10
Lisää luettavaa