Tamperelaisen Dicework Gamesin vuoropohjainen roolipeli Rimelands: Hammer of Thor sijoittuu vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, jossa jääkauden vuoksi sadoiksi vuosiksi maan alle joutunut ihmiskunta alkaa pikku hiljaa palata takaisin maan pinnalle. Pelaajan tehtäväksi jää tutkia jääkauden aikaisia holveja skandinaavimytologiaan perustuvissa maisemissa ja tehtävissä.

Rimelands muistuttaa melko paljon perinteisiä ”dungeon crawler” -roolipelejä, joissa rymytään luolastoissa ja tapetaan kaikki mikä liikkuu. Peli kuitenkin erottuu vaikkapa viime syksyn pc-hitti Torchlightista vuoropohjaisella taistelujärjestelmällään. Aitoon roolipelihenkeen Rimelandsin taistelujärjestelmä nimittäin perustuu noppien heittoon.

Pelissä on tarjolla kolme erilaista taitopuuta, joiden taitoja voi vapaasti yhdistellä haluamallaan tavalla. Näin ollen pelaaja voi erikoistua vaikkapa maagiksi, joka kuitenkin pystyy tekemään tuhoa myös lähietäisyydeltä. Tuttuun roolipelityyliin varusteita voi ostaa ja myydä sekä tehdä itse raaka-aineista. Pelin yläviistosta kuvattu kolmiulotteinen grafiikka on hienon näköistä, ja etenkin valaistus on toteutettu loistavasti.

Rimelands on ehkä hiukan turhankin vaikea, sillä jo alkuvaiheessa saa joitakin taisteluita yrittää uudestaan ja uudestaan. Erityisen ärsyttäviä kuolemat ovat aivan luolaston kerroksen loppupäässä, jolloin koko kerroksen joutuu tyhjentämään vihollisista uudestaan. Kokonaisuutena kyseessä on kuitenkin varsin viihdyttävä roolipeli, josta ei pelattava heti lopu kesken.

8/10
Lisää luettavaa