Vuonna 2009 julkaistu Real Racing oli monen mielestä yksi iOS-laitteiden vuoden parhaista autopeleistä. Nyt peli on saanut jatkoa kakkososan myötä ja parantunut entisestään.

Tällä kertaa mukaan on saatu yli 30 erilaista lisensoitua autoa, joiden joukosta löytyy muun muassa Volkswagen Golf GTi ja upouusi McLaren MP4-12C. Autoja voi myös päivittää paremmilla osilla. Viidentoista radan joukosta ei valitettavasti löydy yhtään oikeaa rataa, mutta suurin osa pelistä löytyvistä kohteista muistuttaa jotakin tunnettua aitoa kilparataa.

Uratila noudattelee tuttua autopelien kaavaa yksittäisine kisoineen ja turnauksineen. Mukaan on saatu mahdutettua myös muita haasteita, kuten esimerkiksi eliminaatiokisoja ja aika-ajoa. Ajaminen onnistuu joko kallistusohjauksella tai sormella rattia kääntelemällä. Oletusasetuksilla pelissä on melkoisesti ajoapuja päällä ja ajaminen on helppoa. Ajoavut poistamalla saa onneksi kaivattua lisähaastetta, mutta ajotuntuma on silti hiukan arcademainen.

Pelin ulkoasu on parantunut entisestään ykkösosaan nähden ja peli näyttää etenkin uusimmilla laitteilla upealta. Autoista löytyy jopa visuaalinen vaurionmallinnus, ja kisoissa voi olla mukana enintään 16 autoa niin verkossa kuin yksinpelissäkin. Tekoälykuskit eivät ole erityisen älykkäitä, mutta onneksi verkkomoninpeli toimii yllättävänkin jouhevasti. Kokonaisuutena kyseessä on siis varsin monipuolinen autopeli, josta ei suurempia vikoja löydy, ja pelattavaa riittää varsin mukavasti – tosin peli sijoittuukin iOS-pelien hintaluokan yläpäähän.

9/10
Lisää luettavaa