Pc:llä viime vuonna ihastuttanut indie-peli Osmos saapuu vihdoin myös Applen laitteille. Useita palkintoja ja ehdokkuuksia muun muassa Independent Games Festivaleilla ja Video Games Awardseissa niittäneessä pelissä ohjataan pientä yksisoluista eliötä, joka voi syödä pienempiä otuksia ja vastaavasti isommat eliöt voivat syödä pelaajan.

Useimmissa kentissä tavoitteena on kasvaa mahdollisimman suureksi tai metsästää jokin tietty karkuun pyrkivä otus. Yksinkertaiselta kuulostavaan pelimekaniikkaan on kuitenkin ympätty mukaan myös mukavasti lisäjippoja, kuten painovoimakenttiä ja ajanhallintaa, jotka ovat molemmat tärkeässä roolissa vaikeammissa kentissä. Pelattavaa löytyy runsaasti, ja eri kentistä avautuu uusia vaikeustasoja, kun ne on ensin kerran läpäissyt.

Ruutua napauttamalla tapahtuva eliön liikuttaminen vaatii energiaa ja pienentää kokoa, joten aivan villejä korjausliikkeitä otuksen rataan ei kannata tehdä. Kosketuskontrollit toimivat mainiosti, ja monen sormen eleitä hyödynnetään mukavasti. Pelin vaikeustaso on melko korkealla, ja joitakin kenttiä saa yrittää useaan kertaan ennen kuin löytää optimaalisen etenemisreitin.

Osmosta kannattaa ehdottomasti pelata pimeässä kuulokkeet päällä, sillä tällöin pelin yksinkertainen, mutta eteerinen graafinen ilme ja rauhoittava ambient-musiikki pääsevät oikeuksiinsa. Peli sopii hyvin myös lyhyissä sessioissa pelattavaksi, sillä tällöin pelin korkeahko vaikeusaste ei pääse häiritsemään liikaa.

8/10
Lisää luettavaa