Mobiilipelien veteraani Gameloft on niittänyt viime aikoina hiukan kyseenalaista mainetta iOS-laitteille julkaistuista peleistä, jotka ovat olleet melko suoria kopioita tutuista peleistä. Kloonauksen kohteeksi ovat joutuneet monet pelimaailman jättihitit, kuten Starcraft, Call of Duty ja Final Fantasy. Tällä kertaa yhtiön uusin peli on melko kunnianhimoinen yritys. Se nimittäin yrittää siirtää World of Warcraftin kannettavaan muotoon, ja onnistuu siinä vieläpä yllättävän hyvin.

MMORPGin pelaaminen puhelimella voi kuulostaa melko mahdottomalta, mutta ohjausta ja pelimekaniikkaa on yksinkertaistettu sopivasti, jotta homma toimii. Kaikki emopelin tutut pelimekaniikat ovat tallella, joskin hiukan yksinkertaistetumpina versioina. Pelimaailmakin muistuttaa yllättävän paljon WoWin fantasiamaisemia. Ohjaus on tosin paikoin hiukan epätarkka, eikä hahmo aina tunnu tottelevan pelaajan sormia.

Order & Chaosilla on tosin pari rajoitetta, jotka voivat hiukan rajoittaa pelaajakuntaa. Pelaamista varten laitteen täytyy olla WLAN-yhteydessä. Lisäksi peli on kuukausimaksullinen, joskin hinnat ovat inhimilliset. Pelin hintaan sisältyy kolme kuukautta ilmaista peliaikaa, jonka jälkeen pelaaminen maksaa 79 senttiä kuukaudessa.

Nähtäväksi jää, kuinka aktiivisesti Gameloft ylläpitää peliä, sillä MMORPGit elävät tai kuolevat niin sanotun endgame-sisällön mukana. Kysymysmerkkejä herättää myös se, kuinka moni oikeasti jaksaa pelata hiukan kevennettyä MMORPGia kannettavalla laitteella alkuhuuman jälkeen. Tällä hetkellä pelaajia kuitenkin riittää runsaasti.

7/10
Lisää luettavaa