Yhden bändin tuotantoon keskittyvien musiikkipelien kasvava lista saa jälleen jatkoa, kun Yhdysvalloissa 2000-luvulla jättisuosioon noussut ja Suomessakin tänä kesänä esiintynyt pop-punk-bändi Green Day saa oman pelin Rock Band -sarjaan.

Pelin uratila tarjoaa läpileikkauksen yhtyeen uraan ja on jaettu kolmeen eri keikkaan. Ensimmäiseltä keikalta löytyvät ysärin alkupuoliskon biisit, sisältäen muun muassa läpimurtolevy Dookien kokonaisuudessaan. Toisella, vuoteen 2005 sijoittuvalla festarikeikalla taas soitellaan muun muassa American Idiot -levyn kappaleita ja viimeisellä areenakeikalla taas soitellaan uusinta levyä. Kokonaisuudessaan pelistä löytyy yhteensä 47 biisiä, ja valikoimaa saa laajennettua ladattavilla kappaleilla, sillä Rock Bandin musiikkikaupasta löytyy bändiltä jo ennestään julkaistuja veisuja. Uratilasta löytyy valtavasti bändin uraan liittyviä kuvia ja videoita. Peli tukee myös The Beatles: Rock Bandista tuttuja vokaaliharmonioita.

Valitettavasti yhtyeen musiikki ei kuitenkaan ole sitä kaikkein hauskinta soitettavaa. Kappaleet ovat turhankin monotonisia ja tylsiä soittaa. Kokonaisen bändipelin tarpeellisuus jää myös hiukan kyseenalaiseksi, sillä mukana on liikaa täytebiisejä. Onneksi pelin biisit voi sentään siirtää soitettavaksi Rock Band 2:ssa, mutta mieluummin olisin ladannut ne muutamat levyltä löytyvät mielenkiintoiset biisit erikseen DLC:nä. Yhtyeen faneille peli on kuitenkin varmasti nautittava paketti, sillä kokonaisuus on autenttinen aina valikoiden ulkoasua ja keikkapaikkojen valaistusta myöten.

6/10
Lisää luettavaa