Wiin tyylikkään Metroid: Other M -toimintaseikkailupelin jälkeen japanilainen Team Ninja jatkaa yksinoikeuspelien tekemistä Nintendolle. Tällä kertaa pelistudio liikkuu tutummissa maisemissa, kun se kokoaa yhteen Dead or Alive -pelisarjansa piirteitä 15 vuoden ajalta.

Nintendo 3DS:n tappelupeli Dead or Alive: Dimensions näyttää, että oikeissa käsissä lajityyppi toimii hienosti myös käsikonsolilla. Asiahan tuli selväksi jo koneen julkaisupelissä Super Street Fighter IV: 3D Edition, mutta Dimensionsin tappelusysteemi soveltuu vieläkin paremmin kannettavaan muotoon. Selkein syy on helpommissa ristiohjaimen liikkeissä.

Vauhdikkaaseen mekaniikkaan ei ole tehty kompromisseja siirryttäessä pikkuruuduille, vaan pelattavuus on totutun huoliteltua ja pysyy uskollisena sarjan standardeille. Tietokonevastusten vaikeustasoa on silti pudotettu, jotta peli olisi helpommin lähestyttävissä. Kokonaisuus löytää hyvän sopusoinnun eritasoisten pelaajien välille, koska kovaa haastettakin saa pidemmälle edetessä.

Pelin ydin on tarinatila, joka yksityiskohtaisesti selvittää hahmojen historiaa vuosien varrelta. Vaikka henkilötaustojen läpikäyminen tarjoaakin mielenkiintoa etenkin Dead or Alive -faneille, ovat välianimaatiot usein sekä liian pitkiä että toteutukseltaan ailahtelevia. Muutoin Dimensions vakuuttaa näyttävällä ulkoasullaan, joka on yllättävän uskollinen kotikonsoliversioille.

Uudentyyppisessä arcadetilassa edetään puolestaan turnauksissa, joita avataan läpäisemällä lisää. Mäiskimään pääsee 25 hahmolla, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin sarjassa. Kerättäviä palkintoja on lisäksi aivan valtavasti.

Valitettavasti nettikoodi toimii kömpelösti, sillä verkosta on todella vaikea löytää sulavia matseja. Myös moninpelin valinnanvara ja turnausvaihtoehdot jättävät paljon parannettavaa. Sen sijaan netistä automaattisesti latautuva lisäsisältö, kuten uudet asut ja haastetilat, on hyvä ominaisuus.

Puutteineenkin Dimensions on laadukas ja hankinnanarvoinen tappelupeli, joka tarjoaa paljon kiinnostavaa pelattavaa.

7/10
Lisää luettavaa