Tiesitkö? Cyberpunkin maailmaan on sukellettu aiemmin myös mobiilipelissä

Tiesitkö, että Night Cityn turuilla ja toreilla on seikkailtu jo reilu vuosikymmen sitten kännykkäpelissä? Lue tapauksesta täältä!

14.2.2021 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Cyberpunk 2077:n Night Cityn kaduille ennätti jo pelkästään joulukuun aikana kolmisentoista miljoonaa pelaajaa. R. Talsorian Gamesin pöytäroolipeliin perustuva scifiräime ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun kyseiseen maailmaan on uppouduttu videopelissä.

Cyberpunk: The Arasaka’s Plot on vuonna 2007 ilmestynyt, espanjalaisen pelitalo Mayhem Studion kehittämä toimintaseikkailu. Pelissä on herran vuosi 2022, ja pinnan alla kuohuu. Megakorporaatiot Arasaka ja Militech ovat keskenään törmäyskurssilla, mikä uhkaa eskaloitua avoimeksi sodaksi. Pelaajahahmo on Arasakan palveluksessa häärivä palkkatappaja, jota ryhdytään soluttautumiskeikan jälkeen syyttämään firmassa tapahtuneesta murhasta. Sivulta kuvatussa pelissä räiskitään menemään kyberpunkin hengessä niin futuristisissa toimistorakennuksissa kuin rähjäisillä sivukujillakin. Aika ajoin toimintaa tauottaa hakkerointiminipeli, jossa maalataan kenttää Qix-arcadepelin meiningeissä.

Arasaka’s Plot oli tiettävästi suunniteltu ensimmäiseksi osaksi Cyberpunkiin perustuvien mobiiliroolipelien sarjassa. Mayhem Studiosta ei kuitenkaan juuri löydy jälkiä verkosta, eikä sarjan jatkosta ole tietoa. Samoihin aikoihin Cyberpunkin kanssa he julkaisivat toisenkin pelin, jonka oli nimestä päätellen tarkoitus olla myös sarjan avaaja: Call of Cthulhu: Darkness Within – Book 1. Lisäksi studiolla vaikuttaisi olevan taustallaan kourallinen pienimuotoisempia mobiilipelejä.

Cyberpunk: The Arasaka’s Plot ei kenties jättänyt pelimaailmaan yhtä merkittävää jälkeä kuin Cyberpunk 2077. Sitä näkee kuitenkin muisteltavan lämpimästi esimerkiksi keskustelulaudoilla ja videokommenteissa. Siinä monia tuntuivat puhuttelevan esimerkiksi se, kuinka epätyypillinen mobiilipeli Arasaka’s Plot oli tarinoineen ja suurempia pelejä jäljittelevine rakenteineen.

Lue lisää:

Lisää luettavaa