Hormonit jylläävät, fidget spinnerit pyörivät ja tanssiaisiin pitäisi löytää kumppani. Vaikka Yhdysvaltalainen high school- ja prom-kulttuuri eivät ole suoranaisesti Suomeen asti yltäneet, niin jokainen voi varmasti samaistua teini-iän murheisiin ja huippuihin, oli niistä sitten muutama tai muutama kymmenen vuosi.

The Sims 4 -pelaajat ovat vinkuneet teini-ikäisten simien aktiviteettien perään jo vuosia. Vielä tämän jutun kirjoitushetkellä teineillä ei yksinkertaisesti ole mitään virkaa pelissä. Koulua teini-simit ovat käyneet koko ajan, mutta mukaan ei ole voinut mennä, eikä koululla ole ollut minkäänlaista todellista vaikutusta simin tulevaisuuteen.

Kaikki tämä kuitenkin muuttuu The Sims 4: Teinivuodet -expansion packin myötä. Kyseessä on pelin lukuisista lisäosakategorioista suurin ja mehukkain. Expansion packit tuovat lähes poikkeuksetta mukanaan isoja muutoksia, ja usein myös uusia pelattavia maailmoja.

Myös Teinivuodet lyö uusia kierroksia peliin. Paketissa tuleva uusi maailma, Copperdale, tuo mukanaan lukuisia uusia kohteita aina huvipuistosta itse kouluun, jossa voi muuten hengailla vaikka koulupäivän jälkeen. Pelaajat pääsevät nyt myös Yliopisto-lisäosasta poiketen mukaan oppitunneille, joista lehdistölle esiteltiiin viikottaista koetta, joilla oppilaiden menestystä mitataan. Jos kaikki kokeet tuntuvat kuitenkin menevän aivan penkin alle, on simin mahdollista suorittaa high school -opinnot loppuun myös nuorena aikuisena.

Teinien elämää on rikastettu myös täysin uudistetulla sosiaalisella medialla, johon simit voivat liittyä puhelimillaan. Siellä levitellään luonnollisesti kuumimmat juorut ja hölmöimmät haasteet, joita pelaajakin voi yrittää hahmoillaan suorittaa. Eräs haasteista on jo nyt legendaarinen T-Pose Challenge, jolla piikitellään hauskasti useista peleistä tutulle animaatiobugille, jolta edes The Sims ei ole säästynyt.

Haasteiden lisäksi simit voivat pilailla toistensa kustannuksella ja aiheuttaa tuhoa ympäri koulua käytännössä vapaasti – kunhan ei vain jää kiinni, sillä jälki-istuntoon joutuminen ei ole poissuljettu vaihtoehto kurinpitoon.

Teinien elämän yleisen parantelun lisäksi myös peruspeliin tulee ilmaisia muutoksia. Uudet simit voivat suoraan valita seksuaalisen suuntautumisensa tai antaa sen muotoutua pelaamisen yhteydessä. Romantiikkaan ei tarvi kuitenkaan edes osallistua, jos sellaiset puuhat eivät tunnu omalta.

Myös siminluontiin on tuotu uusien vaatetuksien lisäksi mukaan myös täysin uudet simien ihokarvat, jotka voivat kasvaa ajan kanssa. Jos selkä- ja jalkakarvat eivät kuitenkaan houkuttele, koskee sama myös partakarvoja. Kasvun voi toki laittaa kiinni mikäli sota ajuria vastaan ei vaikuta kaikkein kiinnostavimmalta puuhalta pelatessa.

Lisäosa tuo mukanaan myös uusia tavoitteita, kuten dramatiikkaa korostava Drama-llama tai tavoitekeskeinen Goal Oriented, jotka ovat Vanhemmuus-lisäosan tyyppisesti saatavilla vain tietyn ikähaarukan sisällä, joka on tässä tapauksessa tietenkin teini-ikä.

Kaikista isoimmassa osassa Teinivuodet-lisäosassa on kuitenkin tanssiaiset, kuten high school -kulttuuriin kuulukin. Ne kruunaavat viikon ja niitä pohjustetaan ja makustellaan pitkään. Simit voivat pyytää muita simejä tanssiaisiin kavereina tai ehkä jonkin sortin taka-ajatuksen kera. Mikään läpihuutojuttu tanssiaisparin saaminen ei kuitenkaan ole, sillä se vaatii simeiltä muutakin kuin hyvän ystävyyssuhteen. Siihen vaikuttavat useat asiat, eikä ole lainkaan epätavallista, että pyynnön jälkeen kohdesim esimerkiksi repii pyyntökyltin teatraalisen dramaattisin elkein.

Tanssiaiset saa suunnitella itse alusta alkaen, joten niistä saa varmasti oman näköiset, ja mainitseepa esittelyä pitäneet SimGurut, että niin tanssiaiset kuin oppitunnitkin voi halutessaan pitää vaikka ulkona.

Noin tunnin mittainen esittelytilaisuus ei todella riittänyt esittelemään kuin vasta pintaraapaisun koko lisäosasta, jonka valtavaa kokonaisuutta päästään ihmettelemään jo 28. heinäkuuta kaikilla The Sims 4 -alustoilla.


Lisää luettavaa