YouTube saamassa tuen 60 fps:n pelikuvavideoille

YouTuben pelikuvavideoihin pitäisi tulla uutta puhtia lähikuukausina.

28.6.2014 18:38

Videopalvelu YouTube on tekemässä siirtymää sulavampaa ruudunpäivitystä käyttävien videoiden aikakaudelle. YouTuben virallisessa blogissa palvelun ylläpitäjät lupailevat, että odotettavissa on lähikuukausina tuki videoille, jotka päivittävät kuvaansa sekä 48:n että myös 60:n ruudun sekuntivauhdilla.

Parhaillaan palvelu tarjoaa jo muutamia esimerkkejä tulevasta ominaisuudesta. Nähtävillä on muun muassa pelikuvaa Titanfallista ja Battlefield Hardlinesta. Useiden raporttien mukaan ominaisuus ei tosin toimi vielä täysin kaikilla selaimilla. Suositeltavinta tällä hetkellä lieneekin katsoa videot ajantasalla olevaa Chromea ja ilmeisesti myös HD-laatua käyttäen.

Sulavampien videoiden saapuminen YouTubeen on mielenkiintoinen uutinen varsinkin paljon pelikuvavideoita seuraaville katsojille. Vaikka monet pelit onkin rakennettu hyödyntämään 60 fps -ruudunpäivitystä, on YouTubessa toistaiseksi jouduttu tyytymään vain 30 ruutua sekunnissa tapahtuvaan toimintaan.

Sulavammat videot muodostavat vain osan YouTubeen juuri luvatuista uudistuksista. Yhtälailla lähitulevaisuudessa odottaa myös esimerkiksi mahdollisuus tukea yksittäisiä suosikkikanaviaan rahalahjoituksin.

Lähde: YouTube Creator

Lisää luettavaa