Yakuza 7 esiteltiin PlayStation 4:lle – pelimekaniikassa dramaattinen muutos

Yakuza 7 saapuu ensi vuonna PlayStation 4:lle. Täysin uuden päähahmon ja asetelman ohella myös pelityyli vaihtuu kertaheitolla.

29.8.2019 15:04

Yakuza-sarja jatkuu ensi vuonna seitsemännen osan voimin, vahvistaa sarjan julkaisija Sega. Pelejä tehtaileva Ryu ga Gotoku Studio on pitkään kiusoitellut sarjan suuntaavan uusille urille, ja Yakuza 7 onkin odotettuakin isompi irtiotto mätkintäpainotteisista edeltäjistään.

Entuudestaan oli tiedossa, että Yakuza 7:ssa nähdään Kazuma Kiryun sijaan täysin uusi päähahmo Ichiban Kasuga. Tuore julkistus myös paljastaa, että sarjan perinteinen reaaliaikainen mätkintä vaihtuu Final Fantasy- ja Persona -sarjojen kaltaisista japanilaisroolipeleistä vaikutteita ottaneeseen vuoropohjaiseen taisteluun, jossa Kasugan apuna toimii myös muita hahmoja.

Yakuza 7, playstation 4, Sega, Ryu Ga Gotoku Studios

Peli sijoittuu vuoteen 2019, eli se käynnistyy noin kaksi vuotta Kazuma Kiryun tarinan päättäneen Yakuza 6: The Song of Lifen jälkeen. Uusi päähahmo Kasuga on Tojo-klaanin Arakawa-sukuun kuuluva yakuza, joka vapautuu vankilasta 18 vuoden tuomion jälkeen. Mies on ottanut murhasyytteen harteilleen sukunsa pomon ja isähahmonsa Awakawan pyynnöstä, mutta huomaa vapauduttaan Japanissa ja sen alamaailmassa tapahtuneen järisyttäviä muutoksia.

Uuden sankarin ja pelityylin ohella myös pelialue on vaihtunut Yokohamaan. Täysin uuden alueen on luvattu olevan kolme kertaa suurempi kuin kaikista aiemmista Yakuza-peleistä tuttu Kamurocho.

Japanissa Yakuza 7 julkaistaan PS4:lle jo tammikuussa 2020, mutta pelin on tarkoitus saapua myös länteen myöhemmin ensi vuonna.

Lisää luettavaa