XCOM 2 sai julkaisupäivän – sota alieneita vastaan jatkuu sittenkin vasta ensi vuonna

XCOM 2 on saanut julkaisupäivän, joka ei tosin osukaan enää tälle vuodelle.

28.8.2015 16:53

Firaxiksen uusin taktikointipeli XCOM 2 ei saavukaan suunnitellusti kauppoihin vielä täksi vuodeksi. Kehitysstudio on tänään perjantaina vahvistanut, että alkujaan luvatun marraskuun sijaan XCOM 2:n onkin tarkoitus saada julkaisunsa nyt 5. helmikuuta.

– Olemme asettaneet riman jatko-osaa varten korkealle ja koko tiimi on työskennellyt kovasti varmistaakseen, että olemme tekemässä hyvää seuraajaa Enemy Unknownille. Tarvitsemme vain lisäaikaa voidaksemme tehdä parhaan mahdollisen pelin, Firaxis selittää pelin kotisivuilla.

Alkuperäinen lupaus XCOM 2:n marraskuisesta julkaisusta annettiin alkujaan viime kesäkuussa pelin virallisen julkistuksen yhteydessä. Tuolloin Firaxis ja kumppanit yllättivät monet myös ilmoittamalla, että ainakin alustavasti peli tullaan julkaisemaan yksinoikeudella Windows-, Mac- ja Linux-koneille.

Kolmen vuoden takaisesta XCOM: Enemy Unknownista poiketen XCOM 2 sijoittuu tapahtumiltaan tällä kertaa tulevaisuuteen, jossa ihmiskunta on ajautunut avaruusolioiden vallan alle. Sen sijaan siis, että pelissä keskityttäisiin enää Maan varsinaiseen puolustamiseen, on tarkoituksena nyt yrittää valloittaa se takaisin ihmiskunnan käsiin – niin huonolta idealta kuin se maailman kannalta kuulostaakin.

Lähde: XCOM (kotisivu)

Lisää luettavaa