Worms-pelitalo hylkää NFT-suunnitelmansa kritiikkivyöryn jälkeen – huutoa tuli niin pelaajilta, kehityskumppaneilta kuin työntekijöiltäkin

Varsinkin vanhat kehittäjäkumppanit karsastivat Worms-teemaista NFT-hanketta.

2.2.2022 07:30

Brittipelitalo Team17 on perunut suunnitelmansa Worms-teemaisten NFT-hahmojen myymisestä.

Team17 julkisti Metaworms-nimisen hankkeensa alun perin maanantaina, mutta nyt noin 24 tuntia myöhemmin hankkeesta on päätetty jo luopua. Yhtiön Twitter-tilillä julkaistun ilmoituksen mukaan pelitalo on kuunnellut niin työntekijöiltään, kehityskumppaneiltaan kuin pelaajayhteisöltäänkin saamia huolenosoituksia ja on sen myötä päättänyt kokonaan siirtyä sivuun NFT-kryptobisneksestä.

Erityisen näkyvästi Team17:n suunnitelmia vastustivat sen parissa aiemmin läheisesti työskennelleet indiekehittäjät. Muun muassa Overcooked-kehittäjä Ghost Town Games sekä Yooka-Laylee-studio Playtonic Games ilmaisivat Metaworms-julkistuksen jälkeen, että yhtiöt eivät tue NFT-teknologian käyttöä. VIeläkin kärkkäämmin asiaan otti kantaa Going Under -kehittäjä Aggro Crab, jonka tiedotteen mukaan studio ei ole aikeissa tehdä tulevien peliensä kanssa yhteistyötä Team17:n kanssa.

Eurogamer-sivuston mukaan NFT-hanke tuli myös monille Team17-työntekijöille täysin puun takaa. Suunnitelmasta myös tienneiden joukosta kaikki eivät Eurogamerin mukaan olleet innoissaan asiasta.

Team17:n lupauksena oli, että Metaworms perustaisi toimintansa ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Ympäristökritiikin ohella NFT-teknologia on herättänyt kuitenkin huolta yleisesti bisnesmallina. Kummastusta ja ärtymystä herättävät muun muassa siihen monesti liittyvät huijareita houkuttelevat kyseenalaiset omistusoikeudet sekä ylipäätänsä pyrkimys tehdä virtuaalisista asioista keinotekoisesti yksilöllisiä ja näin esimerkiksi ”harvinaisia”.

Team17:n Metaworms-hanke ei ole ainoa laatuaan pelialalla, joka on peruttu nopeasti kritiikkivyöryn jälkeen. Huomiota osakseen sai vastaavalla tavalla varsinkin S.T.A.L.K.E.R. 2 -peli, jota koskevat NFT-suunnitelmat peruttiin myös nopeasti niiden julkistuksen jälkeen.

Lähde: Team17 (Twitter), Aggro Crab (Twitter), Overcooked Game (Twitter), Playtonic Games (Twitter), Eurogamer

Lisää luettavaa